Suceava

articolul anterior articolul urmator

Domnule preşedinte, vă rog să NU îl graţiaţi pe Popescu!

92
6 Mar 2014 22:22:35
Dinu Zară
Gheorghe Popescu a fost condamnat la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare pentru spălare de bani, evaziune fiscală în formă continuată şi înşelăciune. FOTO: Arhiva Adevărul
Gheorghe Popescu a fost condamnat la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare pentru spălare de bani, evaziune fiscală în formă continuată şi înşelăciune. FOTO: Arhiva Adevărul

Vă cer, domnule preşedinte, să nu îngăduiţi unui infractor, fie el chiar şi fostul căpitan al echipei naţionale, să se întoarcă în societate înainte de a-şi fi ispăşit pedeapsa pentru faptele săvârşite.

Scrisoare deschisă către preşedintele României, Traian Băsescu

Având în vedere că de vreo două zile înţeleg că sunteţi bombardat cu solicitări prin care vi se cere graţierea cetăţeanului Popescu Gheorghe, condamnat la trei ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani, înşelăciune şi evaziune fiscală în formă continuată, vă avertizez că o astfel de decizie ar avea un efect negativ asupra activităţii fotbalistice din România şi încrederii populaţiei în actul justiţiei, motive pentru care vă solicit să nu daţi curs unor astfel de solicitări.

Sustrăgându-se de la plata obligaţiilor către bugetul de stat, cetăţeanul Popescu Gheorghe a furat bani de la fiecare român care îşi plăteşte corect impozitele şi astfel susţine funcţionarea statului român. Această infracţiune, extrem de gravă în alte ţări, observ că la noi este practic trecută cu vederea.

Au trecut deja opt ani, domnule preşedinte, de când am refuzat să mai urmăresc tot ceea ce are legătură cu Liga I de fotbal din România. Am făcut această alegere tocmai din cauza sistemului corupt, de tip cooperativă, care până acum a pus în scenă doar o permanentă mascaradă televizată.

Acum, după ce am scăpat de Dumitru Dragomir şi de Mircea Sandu, după o decizie surprinzătoare şi foarte curoajoasă a justiţiei, după ce exponenţii mizeriilor care au păstrat fotbalul românesc în mocirlă au ajuns după gratii, încep să cred că aş putea să revin la urmărirea Ligii Naţionale.

Fotbalul românesc pare să fi intrat, în sfârşit, pe un drum bun, dar abia cei vreo doi-trei ani fără păpuşarii de până acum ai sistemului ar putea consolida acest traseu.

Acesta este motivul pentru care vă cer, domnule preşedinte, să nu îngăduiţi unui infractor, fie el chiar şi fostul căpitan al echipei naţionale, să se întoarcă în societate înainte de a-şi fi ispăşit pedeapsa pentru faptele săvârşite.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

92 Comentarii

Paun Al
6.03.2014, 22:30:48

Avand in vedere aceasta problema importanta a Romaniei , eu zic sa facem si un referendum. Tot nu nu ne intereseaza problemele de fond ale noastre si ale tarii.

+45 (59 voturi)
Vanatorul/d.c.
6.03.2014, 23:19:16

:))) Superb comentariu..!

+28 (40 voturi)
Radu Mircea
6.03.2014, 23:09:06

Corect domnule Zara . LEGEA ESTE UNA PENTRU TOTI .

+34 (42 voturi)
paradoxal
6.03.2014, 23:29:55

Hai sa nu mai fim emotivi caci fapta comisa premeditat de Gica Popescu pune sub un mare semn de intrebare caracterul sau. Culmea este ca a vrut sa si candideze la sefia federatiei si promitea cite in stele si in soare,,frate, tupeu la greu pe el,nu gluma.

+39 (49 voturi)
salad fingers
7.03.2014, 00:08:13

Gică, caracter zero! Fotbalist?! Să fie sănătos, faptul că a știut să dea cu picioru-n lobdă i-a adus avantaje personale. Încă de pe vremea comunismului când fotbaliștii ereau considerați niște supraoameni el a fost un favorizat. Tace mâlc asupra subiectului colaborării cu securitatea. A pus pe butuci o grămadă de afaceri dovedind cam cât îl ajută gămălia... Zero! Plus, faptul că atâția ani s-a înhăitat cu niște scursuri precum frații Becali. Toate astea definesc caracterul acestui individ care era mai-mai să ia locul altui mafiot care a decis atâția zeci de ani destinele fotbalului românesc, Mircea Sandu! Un fotbal plin de mafioți și cocalari (plus jurnaliștii aferenți, țucălari ai familiei Beheeecali &Co.). Nu degeaba a fost supranumită "cooperativa" Acum s-au găsit niște palavragii de jurnaliști, bașca politicieni care umblă-n limbă după rating s-l plângă pe "baciul". Lol. Ei bine, Gică ăsta este un infractor dovedit de justiția română. Punct! Și dacă este infractor, trebuie să plătească! Adică nu or fi atâția alții în țara asta care fac pârnaie pentru un sac de cartofi (poate că au luat mai mult decât Popescu lu pește), și care au furat ca să-și hrănească copii morți de foame?! Pentru ăștia de ce nu plânge Cartianu, Zgonea, Ponta, obișnuiți să-i deplângă pe borfași?! Dacă Băsescu face chestia asta și îl grațiază și-a dat foc la valiză, o s-l voteze doar peluzele de cocalari....

+45 (53 voturi)

Vezi toate comentariile (92)

Modifică Setările