Suceava

articolul anterior articolul urmator

Două locuri de joacă din cartierul Areni, desfiinţate după ce terenul a fost retrocedat

0
21 May 2013 16:55:32
Autor: Dinu Zară
Doua locuri de joaca din Suceava, desfiintate de primarie dupa ce terenul a fost retrocedat. FOTO: Dinu ZARĂ
Doua locuri de joaca din Suceava, desfiintate de primarie dupa ce terenul a fost retrocedat. FOTO: Dinu ZARĂ

Două locuri de joacă din cartierul Areni al municipiului Suceava au fost desfiinţate, luni, de angajaţii Primăriei, după ce terenul pe care se aflau a devenit proprietate privată. Pentru a suplini desfiinţarea celor două spaţii de joacă, conducerea Primăriei promite că va mări suprafaţa locului de joacă din parcul de la Universitate.

Angajaţii Direcţiei domeniului public din cadrul Primăriei municipiului Suceava au desfiinţat, luni, două locuri de joacă din cartierul Areni al municipiului Suceava.

Este vorba de spaţiul de pe strada Universităţii, lângă plăcintărie, şi cel din zona garajelor de pe strada Leca Morariu.

Luni, în jurul amiezii, angajaţii primăriei au tăiat toate scrâncioburile şi băncile din cele două spaţii. La început, locatarii blocurilor din zonă au crezut că angajaţii primăriei au venit să modernizeze locurile de joacă dar apoi au aflat că pe teren a fost pus în posesie moştenitorul fostului proprietar.

Viceprimarul municipiului Suceava, Ovidiu Doroftei, a confirmat că în urma unei decizii judecătoreşti, o persoană a devenit proprietar pe cele două parcele în suprafaţă totală de 2.196 de metri pătraţi.

„Există o solicitare încă din ianuarie 2013 pentru ridicarea acestor spaţii de joacă, a întregului mobilier, inclusiv buncărele de gunoi, pentru că aceste două parcele de teren sunt proprietate privată, dobândite în urma unei decizii a Curţii Supreme încă din 2011", a explicat Ovidiu Doroftei.

Una dintre parcele include şi terenul pe care sunt contruite 11 garaje de pe strada Leca Morariu. Viceprimarul Ovidiu Doroftei a precizat că proprietarul terenului nu a solicitat deocamdată niciun act de urbanism pentru cele două parcele. Doroftei susţine că în compensaţie se va încerca extinderea spaţiului de joacă din parcul de la Universitate, care şi aşa este supraaglomerat.

Locul de joacă a fost amenajat la începutul anilor '70, odată cu construirea blocurilor din cartierul Areni.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările