Suceava

articolul anterior articolul urmator

Drama bolnavilor de cancer din Suceava: refuzaţi peste tot la tratament. „Suntem consideraţi acum ciumaţii României“

0
26 Mar 2020 16:47:40
Autor: Oana Şlemco
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Bolnavii din Suceava nu mai sunt primiţi în alte centrele medicale din ţară din cauză că ar putea fi infectaţi cu COVID-19. Preşedintele Consiliul Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a declarat că preferă să trimită medici la Suceava decât să primească pacienţi din Suceava la Iaşi.

Situaţia bolnavilor din Suceava  este dramatică.  Cei care au boli grave şi nu se pot trata la spitalele din judeţ nu mai sunt primiţi în centrele medicale din ţară, pentru că ar putea fi infecţi cu COVID 19.

Cu această problemă se confruntă inclusiv pacienţii cu afecţiuni oncologice. Aspectul a fost confirmat de şefa secţiei de Oncologie din Suceava, Doina Ganea. Medicul a spus că are semnale în acest sens.

Secţia de Oncologie de la Suceava este închisă în momentul de faţă.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, cere  Guvernului „să izoleze complet judeţul Suceava” şi să nu se mai facă nici un transfer al cazurilor medicale grave din judeţul Suceava la spitale din Iaşi.

Contactat telefonic, Maricel Popa a declarat pentru Monitorul de Suceava că preferă să trimită personal medical la Suceava, decât să primească pacienţi suceveni la Iaşi. „În Iaşi sunt şase spitale regionale cu secţii unice. Dacă nu protejăm medicii de aici, zona de nord-est se va transforma în Lombardia României”, a afirmat Popa.

El a spus că i-a contactat pe preşedinţii Consiliilor Judeţene Neamţ şi Bacău pentru a finanţa achiziţia unui spital mobil de 250 de locuri, care să fie amplasat „în afara Iaşiului”, pentru pacienţii din judeţul Suceava. „Să izolăm pacienţii la Fălticeni şi la Rădăuţi, nu la Iaşi”, a afirmat preşedintele CJ Iaşi.

Pe de altă parte, consilierul judeţean Tudor Plăcintă cere ca sucevenii să nu mai fie trataţi ca şi cum ar fi „ciumaţii Românie pe modelul nu primim românii din străinătate ACASĂ, că ne aduc virusul".

Suceava este cel mai mare focar de COVID 19 din ţară. Sunt cei mai mulţi infectaţi şi cele mai multe cazuri de deces.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările