Suceava

articolul anterior articolul urmator

După 13 ani de la moartea tatălui, un sucevean a povestit cine a fost autorul. Criminalul a primit 20 de ani pentru odioasa sa faptă

1
26 Mar 2015 14:25:47
Autor: Dănuţ Zuzeac
Gabriel Badale, fiul mortului. Sursa: www.monitorulsv.ro
Gabriel Badale, fiul mortului. Sursa: www.monitorulsv.ro

Mihai Gheorghe Ureche din comuna suceveană Frumosu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor. În anul 1999, Gheorghe Ureche şi fratele său l-au omorât în bătaie pe un cumnat, după care l-au îngropat în grădina din spatele casei. Timp de 13 ani această crimă a fost un mister, până în 2012, când fiului mortului a povestit că unchii săi l-au omorât şi îngropat în grădină pe tatăl său.

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe inculpatul Mihai Gheorghe Ureche la 20 de ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Acesta trebuie să plătească şi 20.000 de lei daune morale.

La începutul lunii iunie 2012, oseminte umane îngropate în curtea unei gospodării din comuna suceveană Frumosu, unde locuise un bărbat dat dispărut la sfârşitul lunii septembrie 1999, au fost descoperite, în timpul unei percheziţii. Potrivit informaţiilor furnizate de IPJ Suceava, Sorin Badale a fost dat dispărut pe data de 27 septembrie 1999, bărbatul având atunci 42 de ani.

Chiar dacă trecuse 13 ani de la acea dată, poliţiştii nu au întrerupt cercetările, şi pentru că aveau unele bănuieli, ca urmare a activităţilor de investigare, au făcut o percheziţie la imobilul unde dispărutul locuia cu familia. Astfel, în grădina gospodăriei au fost descoperite oseminte umane, îngropate la o adâncime de 70 de centimetri, nefiind găsite însă obiecte de îmbrăcăminte.

Sătenii din Frumosu au auzit că în 1999 Badale a fost bătut de fraţii soţiei sale, Mihai şi Vasile Ureche, dus apoi în grajd şi lăsat acolo să moară. Între timp, agresorii au săpat o groapă în spatele casei şi l-au îngropat acolo, cadavrul bărbatului fiind găsit după 13 ani.

Poliţiştii au crezut, în primă fază, că Sorin Badale este plecat în străinătate pentru că pe numele său exista un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru furt. Nimeni nu a ştiut nimic despre el până când fiul lui, Nicolae Gabriel Badale, care în 1999, avea 7 ani, a fost arestat preventiv pentru proxenetism şi a povestit acest secret al familiei sale, iar Vasile Bidirel, fost Ureche, şi-a recunoscut fapta, fiind condamnat definitiv la 10 ani de închisoare pentru fapta sa.

Alte ştiri din Suceava:

Cum a reuşit un sucevean anonim, cu o firmă obscură, să ia 100.000 de euro de la Metrorex, pentru a face reclamă unei linii de metrou care nu există în Capitală

Prefectul Florin Sinescu a fost demis şi va fi înlocuit cu subprefectul Constantin Harasim

Dorel s-a angajat pe viaţă la şoseaua de centură a Sucevei. După ce a montat indicatoare cu distanţe SF, a pus şi panouri cu rute inventate spre Bucureşti

Investiţii de aproape 35 de milioane de euro pentru ca municipiul Suceava să semene măcar cu un oraş european

Maternitatea din Rădăuţi a fost închisă de două ori după ce 16 nou-născuţi au fost infectaţi cu stafilococul auriu

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Deumos
2.04.2015, 00:50:45

Familie de bestii: furt, proxenetism, crima.

Modifică Setările