Suceava

articolul anterior articolul urmator

Fermierul din Suceava care a anunţat că dă gratis 3 tone de fructe de pădure este extrem de dezamăgit: „Suntem terminaţi ca naţie“

46
11 Jul 2019 10:08:14
Autor: Oana Şlemco
Sorin Baciu, producător de fructe de pădure. FOTO: Oana Şlemco
Sorin Baciu, producător de fructe de pădure. FOTO: Oana Şlemco

Sorin Baciu, suceveanul care a anunţat că oferă trei tone de fructe de pădure în semn de protest pentru că samsarii i-au oferit un preţ în bătaie de joc, a declarat pentru „Adevărul“ că mai are aproximativ o tonă de coacăze şi agrişe din care va face suc.

Contactat telefonic, Sorin Baciu, fermierul din comuna Buneşti a judeţului Suceava ne-a declarat că, după ce a anunţat că dă gratis trei tone de fructe de pădure, a fost vizitat de peste 50 de persoane. Doritorii au cules peste o tonă de coacăze şi agrişe. Au mai fost firme care au cumpărat câteva sute de kilograme, iar producătorul mai are acum o tonă de fructe. 

Sorin Baciu a rămas cu un gust amar după toată această poveste pentru că şi-a dat seama că-n România fructele sale nu au căutare nici dacă le dă gratis.

„Cei mai mulţi care doresc coacăze sunt veniţi din străinătate, le cunosc. În Austria, se caută şi se vând foarte bine. Am rămas cu ele. Nu le-au vrut nici gratis. Nu le vor pentru că trebuie să le strângă şi să le prelucreze. Au venit la mine, au strâns câteva şi au plecat pentru că se înţeapă. Au venit 50 de oameni. Unii au mai dat câţiva lei, dar nu la adevărata valoarea a fructelor, la jumătate. Am reuşit să dau degeaba o tonă, câteva sute de kilograme le-am vândut şi mai am o tonă”, a declarat fermierul.

Sorin Baciu ne-a spus că a fost vizitat şi de oameni din satul său, cărora le-a împrumutat şi găleţile ca să culeagă fructe, pe care nu le-a mai văzut apoi.

„Când au venit din sat, nici găleţile nu mi le aduceau înapoi. Suntem terminaţi ca naţie”, a completat Baciu, care a arătat că va face suc din fructele care i-au rămas. 

Sorin Baciu a decis să dea gratis trei tone de fructe de pădure, după ce a încercat să le vândă şi a primit un preţ în bătaie de joc de la samsari.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

46 Comentarii

Matei V Stanescu
11.07.2019, 10:11:55

Comentariu considerat abuziv.

Costica vasile
11.07.2019, 11:00:52

Fermierul a ramas cu un gust amar când si galetile pt cules nu s-au mai intors la el !Si astea erau gratis ? Cata munca sa planteze arbustii apoi lucrarile de intretinere ! Cred ca moare de inima rea !

+6 (8 voturi)
sandel62
11.07.2019, 11:14:15

Pai bugetarii au salarii misto si acum sunt in concedii prin strainatati pentru ca au zile multe de chiulit. Asistatii oricum nu fac nimic, cei cu pensii speciale se odihnesc dupa cate betii au facut , iar privatii sunt la munca zi lumina pentru ca sa tina masa asta de trantori. Cine dracu sa mai merga la cules fructe de padure chiar gratis fiind?

+7 (9 voturi)
kitty kat
11.07.2019, 11:30:56

In momentul in care deschizi o afacere te gandesti si la o piatå de desfacere nu? Nenea cu pricina a plantat niste arbusti si uite cå nu are nici cu cine culege roadele... Apoi fructele de pådure sunt perisabile, deci nu ai timp så stai cu recolta panå iti vinzi ultimul kg de fructe. Trebuie avut o linie de ambalare a fructelor si vanzarea lor in supermarketuri sau o linie de productie a sucului natural de fructe...ori congelarea lor si vanzarea la export unde sunt f. apreciate. In urmå cu 2 ani apåruse un suc cu coacåze negre si mentå = o bunåtate...dar a fost doar un test pe piatå cå de atunci nu l-am mai våzut. Romanul cumpårå coca-cola, pepsi etc...tot ce e nesånåtos.

+4 (6 voturi)
Gicu Gicu
11.07.2019, 11:34:40

nu suntem terminati ca natie, mai corect spus esti terminat ca fermier

-5 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (46)