Suceava

articolul anterior articolul urmator

Fost prefect de Suceava, despre CFR: „Glasul roţilor de tren răsună a nesimţire, bătaie de joc şi dezinteres“

0
22 Jun 2021 17:03:42
Autor: Oana Şlemco
Gara CFR Burdujeni, din municipiul Suceava FOTO: mapio.ro
Gara CFR Burdujeni, din municipiul Suceava FOTO: mapio.ro

Fostul prefect al judeţului Suceava, Florin Sinescu, susţine, între altele, că nu a reuşit să cumpere online două bilete de tren pentru persoane care deţin permis de călătorie.

Fostul prefect al judeţului Suceava, Florin Sinescu, a povestit pe contul său de Facebook cum a încercat să cumpere onine două bilete pentru ruta Suceava – Mangalia şi nu a reuşit.

„Am fost rugat de o rudă să cumpăr două bilete la trenul de Mangalia, pentru data de 19 iulie a.c. Am intrat pe site-ul CFR Călători, şi din păcate, am constatat că nu pot fi achizitionate online, bilete pentru cei care deţin permis de călătorie (fost lucrător CFR) şi elevi.

În concluzie, conform indicaţiilor de pe site, biletele se pot elibera doar cu 30 de zile înaintea călătoriei (foto 1), respectiv pentru data de 19 iulie, începând cu data de 20 iunie. Numărul solicitărilor fiind foarte mare în perioada verii, m-am deplasat la ora 23.50, pe 19 iunie la Gara Burdujeni. (...) În fine, se face ora 00 şi pornesc încrezător către casa de bilete. 

Solicit cele două bilete, prezentând documentele, dar surpriză, doamna de la ghişeu îmi explică, că nu se mai eliberează bilete pentru un interval de 30 de zile, acesta fiind redus la doar 20 de zile. 

Explic că pe site este prevăzut acest interval de 30 zile pentru achiziţionarea biletelor, dar din păcate constat că nu le pot cumpăra”, a transmis Florin Sinescu. 

El s-a declarat dezamăgit de serviciile şi infrastructura Companiei de Căi Ferate. 

 

„De 30 de ani această companie nu a reuşit să-şi digitalizeze serviciile. Să nu ai posibilitatea să achiziţionezi bilete online, indiferent de solicitant? Care este scopul ca trenul de Mangalia, să aibă vagoane clasa I şi a-II-a, când toţi cei care circulă cu acest tren, solicită în mare parte cuşetă, deoarece destinaţia lor este litoralul românesc.

Cum poţi să oferi bilete doar cu 20 de zile înaintea călătoriei, când ai un Mers al Trenurilor aprobat. La avion spre exemplu, o rută (întâmplătoare) de pe Aeroportul din Suceava, îţi oferă posibilitatea achiziţionării biletului până în iunie 2022.

Trist, să constaţi că avem după 30 de ani, aceleaşi vagoane mizerabile (nici măcar spălate, că nu se pune problema dezinfectării în contextul epidemiologic actual), că avem o infrastructură feroviară care nu permite trenului o viteză medie mai mare de 60 km/h, în concluzie, un serviciu care nu îţi oferă concomitent siguranţă şi calitate, deci nu poate deveni o alternativă pentru transportul auto”, a mai scris fostul prefect. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Ministrul german de Interne către tatăl lui Vili Păun: „Tehnologia v-a ucis fiul”
 
Fost ofiţer britanic: OZN-urile au apărut la instalaţiile militare nucleare să avertizeze omenirea că se joacă cu focul
 

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările