Suceava

articolul anterior articolul urmator

Gheorghe Flutur, despre incendiul de la Palatul Administrativ: „Clădirea avea autorizaţie de la ISU”

2
6 Mar 2021 14:24:15
Autor: Oana Şlemco
FOTO:Aurelian Tyron
FOTO:Aurelian Tyron

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, susţine că mansarda Palatului Administrativ, care a luat foc în dimineaţa zilei de sâmbătă, 6 martie, a fost refăcută în 2015. Gheorghe Flutur a mai spus că edificiul avea autorizaţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţe şi era dotat şi cu senzori de fum.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, susţine că era în Gura Humorului atunci când a aflat că a luat foc mansarda Palatului Administrativ din centrul municipiului Suceava. 

Şeful administraţiei judeţene a sosit la faţa locului şi a urmărit intervenţia pompierilor.

Gheorghe Flutur susţine că edificiul de patrimoniu avea autorizaţie de securitate la incendiu, iar mansarda care a ars a fost reabilitate în anul 2015.

„Îmi pare extraordinar de rău pentru ceea ce s-a întâmplat. Cea mai importantă clădire din Suceava. (...) Acum noi ne organizăm cu o comisie pentru evaluarea exactă a pagubelor. Este o mansardă de aproape 2.000 de mp arsă. Nu ştim care este cauza. Mansarda a fost modernizată în 2015. Există autorizaţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a acestei clădiri. Încercăm să limităm pagubele. Se lucrează şi în momentul de faţă”, a declarat sursa citată.

Gheorghe Flutur a spus că se caută soluţii pentru relocarea birourilor afectate de incendiu. Întrebat dacă este mulţumit de intervenţia pompierilor, oficialul a răspuns:

„A fost o problemă grea a lemnului din mansardă şi tabla. Acolo s-a încins căldură mare şi până nu s-a spart tabla ca să se poată evacua nu se putea localiza incendiul. Mai multe vor spune specialiştii. Avea senzori de fum, se verifică la şase luni. Din câte ştiu, există mai mulţi hidranţi în jurul Palatului Administrativ”.

În curtea interioară a Palatului Administrativ există un şantier autorizat.

Vă amintim că Palatul Administrativ dn Suceava, care găzduieşte Prefectura şi Consiliul Judeţean, a ars în dimineaţa zilei de sâmbătă, 6 martie. Focul a mistuit mansarda aproape în totalitate. Până sâmbătă, la ora 14,00, pompierii nu au dat publicităţii o cauză a incendiului. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

Comori din epoca bronzului. Misteriosul tezaur din vremea tracilor de la Rădeni

Sute de copii abuzaţi în fel şi chip. Cum a ajuns o fetiţă jucăria sexuală a unor bătrâni perverşi

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Stefan din Nord
6.03.2021, 14:38:43

O cladire proiectata de un arhitect vienez si construita intre 1903 - 1904 .

-5 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
6.03.2021, 15:08:48

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările