Suceava

articolul anterior articolul urmator

Grădiniţă nouă din Suceava, construită cu fonduri europene, închisă din cauza frigului. Anterior a stat închisă pentru că personalul nu era vaccinat anti-COVID-19

4
27 Nov 2021 10:17:32
Autor: Oana Şlemco
FOTO: svnews.ro
FOTO: svnews.ro

Noua grădiniţă construită cu fonduri europene în curtea Şcolii Gimnaziale Nr. 6 din cartierul Burdujeni-Sat al municipiului Suceava, inaugurată la începutul anului şcolar, a fost închisă pentru că Primăria nu a reuşit să obţină avizele necesare punerii în funcţiune a centralelor termice.

După trei luni de la inaugurare, noua grădiniţă construită în curtea Şcolii Gimnaziale Nr. 6 din cartierul Burdujeni-Sat al municipiului Suceava a fost închisă pentru că Primăria Suceava nu a reuşit să obţină încă avizele necesare pentru punerea în funcţiune a centralelor termice. 

Din cauza frigului din interior, cei 80 de preşcolari care frecventează unitatea stau acasă, spre nemulţumirea părinţilor.

O mamă i-a transmis reporterului „Adevărul” că grădiniţa a fost închisă în urmă cu trei săptămâni. Timp de vreo 14 zile nu a funcţionat pentru că salariaţii nu erau vaccinaţi anti-COVID. 

După modificarea legislaţiei privind modul de funcţionare al unităţilor de învăţământ în pandemie, grădiniţa a rămas închisă, chiar dacă incidenţa cazurilor de infectare cu noul virus în municipiul Suceava este sub 2% şi atunci părinţii au început să-şi pună semne de întrebare.

Contactat telefonic, primarul Sucevei, Ion Lungu, a confirmat că noua grădiniţă din Burdujeni-sat este închisă şi a dat vina pe birocraţie.

 Alesul local speră ca problema să se rezolve în cel mult o săptămână.  

„Mă implic din luna august a acestui an ca să rezolva această problemă. Nu am reuşit să rezolvăm cu cartea tehnică. Ne mai trebuie un aviz pe care sperăm să-l obţinem în cel mult o săptămână. Când au coborât temperaturile au mai pus radiatoare ca să nu fie frig. Dar nu fac faţă”, a declarat Ion Lungu.

Noua grădiniţă a fost construită printr-un proiect european în valoare de 2,5 milioane de lei. Are patru grupe de clasă, un cabinet medical, iar în exterior a fost amenajat un spaţiu de joacă.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Tinere răpite şi forţate să se prostitueze în Occident. Proxeneţii au folosit banii ca să cumpere maşini de lux

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

fact check
27.11.2021, 10:26:05

neomarxistii de la brucsel ne-au facut-o inca o data se vede cata fatarnicie e in politicienii aia pe care nu i-a votat nimeni...pai nu trebuia sa ne asigure si caldura in iarna si persoanal vaccinat? intreb.... eheheiii...daca nu rupeam noi relatiiile cu Rusia unde am fi ajuns noi acuma!....pfff....

+9 (9 voturi)
Ilie de la sculărie™
27.11.2021, 11:50:12

da ba, asa e e vina alora de afara ca noi ca avem personal de gradinita adept al borhotului auristo-sosocar, deci cu IQ subunitar e vina tot a alora de afara ca autoritatile locale nu sunt in stare sa administreze gradinita

+8 (8 voturi)
Paun Al
27.11.2021, 10:36:19

S-au intalnit parintii direct interesati, sa vada ce este de facut, ce demersuri, presiuni trebuie sa faca, pentru a se rezolva problema?

+8 (8 voturi)
Contra Gica
27.11.2021, 13:09:04

File din cartea... Romania idioata

Modifică Setările