Mai mulţi bucătari de top vor găti pentru 200 de copii cu dizabilităţi. Ce minunăţii culinare vor gusta cei mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chef Tudorel Creangă şi Marin Dafin, un bucătar care găteşte la Mănăstirea „Sfântul Nicolae” din judeţul Ilfov, vor face mâncare pentru cei 200 de copii de la căminul din Gura Humorului al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. Acţiunea umanitară, la care vor mai găti bucătarii Adina Ţibu, Bogdan Câmpanu şi Ionuţ Macovei, va avea loc pe 31 ianuarie.

Mai mulţi bucătari din judeţul Suceava, dar şi din alte judeţe ale ţării vor să pregătească un meniu complet pentru 200 de copii care se află în grija Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. Acţiunea umanitară va avea loc pe 31 ianuarie, la Gura Humorului. Evenimentul a fost iniţiat de Chef Tudorel Creangă şi de călugărul Marin Dafin de la Mănăstirea „Sf. Nicolae” din Grădiştea, judeţul Ilfov.

Meniul pentru cei mici a fost stabilit deja. Copiii vor mânca friptură la tavă cu cartofi zdrobiţi şi salată, ciorbă de găină de casă, şi la desert – nuci umplute şi Sarailie (n.r. Prăjitură făcută din foi de plăcintă rulate, cu umplutură de nuci, de alune, de migdale, îmbibată cu sirop de zahăr sau cu miere).

Câţiva suceveni vor ajuta la curăţat ceapa şi la tăiat cartofii.

Banii pentru ingrediente vor fi asiguraţi de organizatorii acţiunii.

Tudorel Creangă ne-a declarat că ar vrea să organizeze astfel de acţiuni în fiecare lună, prin rotaţie, la toate căminele de copii. El a spus că a ales luna ianuarie pentru evenimentul caritabil pentru că în luna decembrie sunt foarte mulţi cei care trec pragul instituţiilor de asistenţă socială pentru a-i ajuta pe copii.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite