Managerul unui spital de psihiatrie din Suceava a fost invitat să conferenţieze la Universitatea Oxford

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc. FOTO www.spcm.ro
Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc. FOTO www.spcm.ro

Managerul Lucian Paziuc de la Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc a fost invitat la Universitatea Oxford, să conferenţieze în cadrul Programului „Best Medical Practice”, fiindu-i recunoscute metodele inovatoare folosite în tratarea bolilor psihice, dar mai ales în reintegrarea pacienţilor în comunitate.

Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc se află printre unităţile medicale de top din domeniul psihiatriei, fiind recunoscut la nivel internaţional, atât pentru tratamentele inovative, cât mai ales pentru metodele de reintegrare a acestor pacienţi în societate pe care perso­nalul de acolo le foloseşte.

Drept urmare, managerul Lucian Paziuc a fost invitat la Universitatea din Oxford să conferenţieze în cadrul Programului Best Medical Practice, în perioada 17 – 18 mai 2018.

„Instituţia dumneavoastră are o reputaţie îndelungată pentru furnizarea de servicii medicale de înaltă calitate, precum şi pentru niveluri excepţionale de satisfacţie a pacienţilor. Consider că acest lucru este admirabil şi suntem onoraţi să vă invităm să vă prezentaţi realizările la întâlnirea specială Best Medical Practice”, este textul invitaţiei care a ajuns la Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, text semnat de Helen Lamberts, coordonatoarea Programului Best Medical Practice.

„Această invitaţie este legată şi de faptul că în urma unui sondaj, a unui control care s-a făcut la spitalul nostru, a reieşit că suntem un spital de top. Nu este neapărat vorba despre condiţiile hoteliere, pe care le putem îmbunătăţi, ci cred că mai degrabă este vorba de atitudinea pe care o are personalul faţă de pacient. Pacientul din faţa noastră nu e un simplu pacient, ci este un om cu problemele lui. Prin tot ceea ce facem aici noi apelăm la latura umană a persoanei respective, şi nu atât la boală. În ultimul timp am venit cu nişte lucruri noi pe care le facem în spital, în special psihoeducaţie, terapii de grup pe anumite grupuri de boală, discuţii cu pacientul şi am rămas surprinşi de ce lucruri frumoase putem scoate de la pacienţi,  cât de mult se pot ajuta unii pe alţii”, a declarat medicul Lucian Paziuc.

Aceasta nu este singura recunoaştere internaţională din familia Paziuc. Medicul psihiatru Alexandru Paziuc, fost manager al aceleiaşi unităţi spitaliceşti, a fost nominalizat pentru activitatea desfăşurată în domeniul sănătăţii mintale de fundaţia britanică „The Ratiu Family Charitable Foundation”, dar şi de publicaţia britanică „The Economist”.

Alte ştiri pe această temă:

Pacienţii care au fugit din Spitalul de Psihiatrie Săpoca au fost găsiţi pe prundul Slănicului

Filtre ale poliţiştilor din Buzău, după ce doi pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca au evadat

Un braşovean a fost dus direct la Psihiatrie după ce a prezentat poliţiştilor un act de identitate dubios. Bărbatul se revendică la „Grupul Suveranilor“

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite