Suceava

articolul anterior articolul urmator

Medicul din Rădăuţi care a declanşat falsa alertă de variolă a maimuţei, internat la Psihiatrie

1
23 May 2022 16:53:40
Autor: Alina Batcu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Medicul din Rădăuţi ar fi făcut scandal, a bruscat o pacientă şi câteva asistente, după care s-a urcat în cabina unei maşini de la salubritate şi nu mai voia să coboare.

Totul s-a întâmplat în dimineaţa zilei de luni, 23 mai, când medicul infecţionist Andi Radu Agrosoaie, de la Spitalul Municipal Rădăuţi, care în weekend a declanşat falsa alertă de variolă a maimuţei, a agresat, o pacientă şi colegi din spital şi a fost nevoie să fie internat la Psihiatrie.

„Am chemat poliţia şi paza şi l-am izolat la Psihiatrie, la noi în spital. Urmează să fie transferat cu pază la Spitalul Universitar de Psihiatrie Socola din Iaşi”, a precizat managerul Spitalului Municipial Rădăuţi, Dan Vatră.
 
Criza medicului infecţionist a avut loc în contextul în care tot luni dimineaţă, 23 mai, ar fi trebuit să se desfăşoare o anchetă internă la unitatea medicală din Rădăuţi - după ce medicul Radu Agrosoaie a alarmat întreaga ţară postând pe pagina sa de Facebook fotografia unei paciente care avea o erupţie pe faţă, cu textul: „Suspiciune de Variolă. Spitalul Rădăuţi secţia boli infecţioase. Primul caz în România. Izolăm, tratăm. Am anunţat Ministrul Sănătăţii”.
 
Situaţia a fost clarificată de Ministerul Sănătăţii, prin intermediul unui comunicat de presă. 

„Cazul de la Rădăuţi este din punct de vedere clinic şi epidemiologic al unei paciente de 43 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copii, membri de familie, care au avut această boală”, se arată într-un comunicat oficial. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Constantin Radu
23.05.2022, 18:05:57

Gheorghita?

-10 (12 voturi)
Modifică Setările