Suceava

articolul anterior articolul urmator

Mesajul ferm al unui şef de la Permise: „Cine nu ştie să conducă, nu ia permisul. M-am săturat să culeg morţi de pe stradă”

0
21 Jan 2022 13:56:29
Autor: Oana Şlemco
FOTO: monitorulsv.ro
FOTO: monitorulsv.ro

Comisarul-şef Adrian Vasile Hlaghi, şeful Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava, a reacţionat după ce în presa locală au apărut informaţii cum că puţinii examinatori ai instituţiei le-ar percepe bani candidaţilor care vor să obţină carnetul de şofer.

Comisarul-şef Adrian Vasile Hlaghi, şeful Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava, le-a transmis un mesaj ferm candidaţilor şi instructorilor auto din judeţul Suceava. 

Reacţia vine după ce în presa locală au apărut informaţii cum că examinatorii instituţiei ar percepe bani de la candidaţi pentru obţinerea carnetului de şofer. 

În discursul său, Hlaghi a făcut referire şi la zvonurile potrivit cărora unii instructori auto ar cere bani de la candidaţi pe motiv că trebuie să-i plătească pe examinatori. 

„Dacă este careva dintre voi, dintre candidaţi, cărora li s-au perceput sume de bani pentru a interveni pe lângă examinatori, vă rog să-mi spuneţi. Un candidat care va fi declarat admis, va fi declarat pe pregătirea lui, pe deprinderile lui şi pe merit. Nu pe banii care vi s-au perceput să ni se dea nouă. Un candidat care va fi declarat respins, va fi declarat pe lipsa de pregătire, pe lipsa de responsabilitate a unor instructori în aş face activitatea de pregătire şi nu pe faptul că examinatorul este un om rău şi nu avrut săia banii voştri. Aţi înţeles? Pregătirea candidaţilor este la fel ca în anii trecuţi, diferenţa este modul de examinare. Dacă înainte, când se lua şpagă erau mai mulţi admişi, acum situaţia s-a schimbat, aşa se explică promovabilitatea scăzută”, a declarat Hlaghi, potrivit monitorulsv.ro.

El a mai spus că a lucrat în Poliţia Rutieră timp de 12 ani, timp în care văzut numeroase accidente rutiere soldate cu pierderi de vieţi omeneşti.

“Am 12 ani de Poliţie Rutieră. Am cules de pe jos morţi mai mulţi decât aţi văzut dumneavoastră la un loc. La mine cine nu ştie să conducă nu ia permisul. Eu m-am săturat să culeg morţi de pe stradă”, a transmis sursa citată.

După destructurarea de către procurorii DNA a reţelei de la Suceava care s-a specializat în fraudarea contra cost a examenelor, a scăzut considerabil numărul celor care obţin carnetul de şofer. Rata mică de promovabilitate provoacă nemulţumiri în rândul candidaţilor şi a instructorilor auto, cu atât mai mult cu cât Serviciul de Permise se confruntă şi cu o acută lipsă de personal. În consecinţă, candidaţii trebuie să aştepte şase luni din momentul în care promovează proba teoretică, până când sunt programaţi la proba traseului. Dacă pică examenul, îşi pot încerca din nou norocul după o lungă perioadă de timp.  

Vă mai recomandăm şi:
 
Angajări la compania-gigant care a dus România în top 10 mondial al fabricanţilor de electrocasnice. Salariul mediu oferit
 
Cum arată harta salariilor din România. Unde se câştigă cel mai bine şi unde sunt salarii de mizerie

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările