Suceava

articolul anterior articolul urmator

Micul arsenal din casa unui ecologist. Poliţiştii au ridicat un pistol, sute de gloanţe, o sabie şi o macetă

1
26 Oct 2021 13:29:29
Autor: Oana Şlemco
Tiberius Vatamaniuc FOTO: Adevărul
Tiberius Vatamaniuc FOTO: Adevărul

Poliţiştii au făcut percheziţii în locuinţa şi magazinul activistului de mediu Tiberius Vatamaniuc. Oamenii legii au ridicat de la faţa locului o sabie, o macetă, un pistol, sute de elemente de muniţie, numeroase trofee de cerbi, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte şi unul pentru ascultare la distanţă

Activistul de mediu Tiberius Vatamaniuc este cercetat de poliţiştii suceveni pentru săvârşirea infracţiunilor de „nerespectarea regimului armelor şi  muniţiilor” şi „uz de arma fara drept”. 

Cercetările au început după ce ecologistul a fost reclamat că a folosit fără drept un pistol, posibil letal, pe raza localităţii de domiciliu.

Oamenii legii au făcut trei percheziţii în locuinţa şi în magazinul sătesc deţinut de Vatamaniuc de unde au ridicat un mic arsenal. 

Aşadar, au fost  identificate şi ridicate în vederea continuării  cercetărilor un pistol de start marca Rohm, 10  elemente de muniţie aferente acestuia,  450 elemente de muniţie tip  diaboluri, o luneta marca Magnum,  o maceta, respectiv  o sabie.

Totodată au fost  indisponibilizate 7 trofee de cerb, respectiv căprior,  un dispozitiv de vedere pe timp de noapte si un dispozitiv pentru ascultare la distanta.

Tiberius Vatamaniuc a mai avut probleme cu legea. A fost condamnat în trecut pentru tentativă de omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ultraj. În prezent este judecat acum pentru ”conducere fără permis” şi ”instigare la participaţie improprie la fals intelectual”.

Ce spune ecologistul 

Tiberius Vatamaniuc şi-a exprimat punctul de vedere pe un grup de Facebook. El susţine că toate cornele de cerb confiscate ar fi aparţinut bunicului său, iar pistolul ar fi fost de jucărie. 

„Maceta era una de grădină pe care am cumpărat-o de la un magazin cu articole pentru grădinărit, lucru care se poate dovedi f usor deci nu este o arma albă. Sabia era artizanală şi era agaţată pe un perete, de ornament. Au găsit nişte capse pentru ceva gen aer comprimat care iarăşi nu sunt ilegale! Toate astea au mai trecut prin mâna poliţiştilor care până acum mi-au mai făcut vreo trei percheziţii, dar nu au considerat că sunt deţinute ilegal. Bun... acuma vă zic că, cum descopăr câte o metodă de furt în care sunt confiscate cantităţi de masa lemnoase, mă trezesc cu câte o chestie de genul ăsta. Nimic din ce au găsit nu constituie infracţiune, daca ar fi fost ceva ilegal m-au fi arestat fără îndoială. (...) MĂ INTREB DE CE NU A FOST NICIO PERCHEZIŢIE LA CEI DOVEDIŢI DE MINE CU INFRACTIUNI SILVICE? Sunt aprox 9 dosare penale pe rol în care sunt implicaţi functionari publici (poliţişti, pădurari şi ingineri silvici ) DOSARELE LOR MUCEGĂIESC ÎN SERTARELE PROCURORILOR DE APROX 2 ANI SI NU A FOST EFECTUATA NICI MACAR O PERCHEZITIE. DE CE ? Nu sunt suficiente probe? Eu zic că sunt”, a transmis Vatamaniuc.  

Vă recomandăm şi:

Un tânăr din Botoşani a urinat într-o sticlă în timpul examenului pentru Scoala de Jandarmi, cu acordul supraveghetorilor

Pe munte în pantaloni scurţi şi adidaşi. Trei turişti au fost recuperaţi de jandarmi şi salvamontişti

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
26.10.2021, 23:31:16

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările