Suceava

articolul anterior articolul urmator

Misiune de salvare a unei ursoaice prinsă într-o capcană pusă de localnici VIDEO

0
23 Jul 2021 14:19:41
Autor: Oana Şlemco
FOTO: Romsilva
FOTO: Romsilva

Localnicii din comuna Broşteni, Suceava, au decis să-şi apare comuna de urşi, cu ajutorul unor capcane montate în pădure. Recent, o ursoaică a fost prinsă într-un laţ şi s-a chinuit până când a fost salvată de autorităţi.

O ursoaică a fost prinsă într-un laţ, pe raza comunei Broşteni, din judeţul Suceava. Capcana a fost pusă cel mai probabil de localnicii din zonă, pentru a preveni intrarea sălbăticiunilor în în gospodăriile lor.

Ursoaica a fost în cele din urmă salvată de silvicultori, jandarmi şi un medic veterinar.

„Colegii noştri de la Ocolul Silvic Broşteni au observat ursoaica prinsă în laţ, în timpul unei acţiuni patrulare, au anunţat imediat la numărul de urgenţă 112 şi au rămas la faţa locului pentru a preveni un eventual accident. La operaţiunea dificilă de eliberare a ursoaicei au participat un medic veterinar din Rădăuţi, care a tranchilizat animalul sălbatic, colegii noştri de la Ocolul Silvic Broşteni, jandarmi şi pompieri, aceştia din urmă emiţând şi alerte pentru a preveni locuitorii. După tranchilizare, medicul veterinar i-a administrat antidotul, toţi participanţii s-au îndepărat la o distanţă sigură şi s-au asigurat că ursoaica s-a trezit şi s-a retras în pădure”, au transmis reprezentanţii Romsilva, pe pagina de Facebook.

 
Vă mai recomandăm: 
 
 

 

Zona în care a fost prinsă ursoaica va fi monitorizată de silviciultori. Ei vor să se asigure că animalul nu se va mai întoarce în gospodăriile localnicilor.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările