Suceava

articolul anterior articolul urmator

Motivul pentru care DSP a retras sute de litri de biocide de la comercializare

0
10 Jun 2021 16:47:46
Autor: Oana Şlemco
FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava au retras de la vânzare sute de litri de biocide de la trei agenţi economici şi a aplicat pentru abaterile depistate amenzi de zeci de mii de lei.

La solicitarea reporterului „Adevărul”, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Gabriela Băncilă, a arătat că în ultimul an, inspectorii DSP au retras de la vânzare aproape 700 de litri de biocide. 

Substanţele dezinfectante erau comercializate de trei agenţi economici. Cele trei societăţi comerciale au fost amendate cu suma totală de 25.000 de lei.

Gebriela Băncilă a arătat că produsele au fost retase pentru că nu îndeplineau condiţiile de comercializare prevăzute de legislaţie cu privire la etichetare. 

„În perioada trimestrelor II,III,IV 2020 şi trimestrului I 2021, a fost retrasă cantitatea de 687,50 litri biocide de la 3 agenti economici din judetul Suceava. S-au aplicat 3 amenzi în valoare totală de 25.000 lei, pentru neconformităţi în ceea ce priveşte etichetarea produsului (lipsa numărului de autorizaţie, lipsa adresei titularului autorizaţiei, lipsa inscriptionării tipului de produs, a instrucţiunilor de utilizare, posibilele efecte adverse, numărul lotului şi data de expirare, date privind pericolul pentru mediu)”, a transmis Băncilă.

În unităţile sanitare din judeţ au fost controale, dar nu au fost depistate produse biocide neconforme, susţine sursa amintită. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Lucrări în ritm de melc pe primul lot al Drumului Expres Craiova – Piteşti. Pro Infrastructură: Un constructor serios ar deschide traficul anul viitor

Câţi oameni s-au infectat cu coronavirus după spectacolele pilot de la Cluj şi Bucureşti. Concluzia experţilor

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările