Nelu Tătaru a afirmat, joi seară, la Digi 24, că la Spitalul Judeţean Suceava au fost mai multe nereguli, atât manageriale, cât şi din partea corpului medical şi a Direcţiei de Sănătate Publică.
„Ştiam de acum o săptămână ce este la Suceava, o serie de nereguli, atât manageriale, cât şi din partea corpului medical, cât şi din partea DSP-ului de atunci care nu a făcut nicio anchetă, medici care nu au respectat nici izolarea, nici internarea pentru cei pozitivi, pacienţi, la fel, care nu au respectat izolarea. A fost o transmitere continuă, accelerată, care în acest moment este la fel de accelerată”, a afirmat ministrul.
El a declarat că managementul militarizat trebuie să se asigure că se respectă normele şi precauţiile în unitatea medicală.
„Sunt nişte circuite care trebuie respectate, există, făcute în ultima săptămână, existau şi înainte, dar nu erau puse în practică. Am cerut să se facă instruirea întregului personal, la tot ce înseamnă prevenţie şi protecţie, am cerut ca fiecare secţie în parte să îşi facă un recensământ să îşi vadă personalul, care sunt valizi, care sunt pozitivi, care au fost testaţi, care nu au fost testaţi, care au fost contacţi şi trebuie testaţi reevaluaţi. După acest recensământ, vedem cu ce merge înainte”, a mai spus Tătaru.
El a precizat 324 de persoane infectate cu Covid-19 sunt internate în spital, la Suceava.
„În acest moment avem 324 de pacienţi pozitivi la nivelul Sucevei care sunt internaţi, iar până la 530 erau astăzi în jurul prânzului la domiciliu sau internări de zi prin boli infecţioase. Am cerut reevaluarea acestor pacienţi, mare parte dintre ei medici ca să vedem statusul boli şi în măsura în care sunt negativi vor putea veni la spital să trateze pacienţi”, a mai spus Nelu Tătaru, care a menţionat că aşteaptă ca măsurile noii conducere să poate fi vizibile în aproximativ două săptămâni.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că este necesară repunerea în funcţiune a Spitalului Judeţean Suceava, cât mai rapid, existând pentru acest lucru resurse, echipamente, echipă de coordonare de la Bucureşti şi personal. Iohannis a spus că „este corect, este oportun şi este necesar să se introducă proceduri militare, pentru a reveni foarte rapid la normalitate” şi le-a transmis sucevenilor că nu este o sancţiune pentru ei carantina care a fost impusă, ci o modalitate de a-i proteja.
Conducerea unităţii medicale este asigurată de colonelul medic Daniel Derioiu, în calitate de manager, iar director medical - locotenent-colonel medic Dinu Chioralia.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
5 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Ne reamintim ca în timpul campaniei prezidențiale din octombrie 2019,când a fost vizitata Suceava, Spitalul din aceasta localitate a fost declarat ca model de mare succes atât de dl Rareș Bogdan cât și de dl Președinte Johannis. Oare ce s-a putut întâmplat de atunci, într-un timp asa scurt o mare unitate de succes se poate transforma dintr-un înger într-un demon?
@Petru Onisim Cam ce s-a intamplat si cu spitalul Gerota pus pe butuci de militianul securici rosu cu neamuri "aranjate" la tovarasa Firea si in tot sistemul bugetar. Asta e "modelul de succes" in toate spitalele si tot ce se intampla in Romania capusata de mafia politico-economica a Ciumei Rosii(si a altor partide vechi, chiar daca intr-o mai mica masura).
Comentariu considerat abuziv.
Mamica ta este availabila?
Nu am crezut ca un MINISTRU in Romania sec XXI poate sa se numesca NELU TATARU. Hai, daca era un bisnitar de tigari netimbrate din Piata Chilia, poate mai acceptam, da' Ministru? Cum se prezinta el la un director de spital, oameni mai stilati: Sunt noul Ministru, Nelu Tataru. Ii apuca pe aia un ras homeric pana lesina si ii baga asistentele la aparatu' ala de respirat respiratii.