Suceava

articolul anterior articolul urmator

Nouă ani de închisoare pentru un bărbat care şi-a omorât în bătaie nevasta, iar apoi a dormit cu femeia în aceeaşi cameră

0
5 Feb 2018 13:35:07
Autor: Dănuţ Zuzeac
Nouă ani de închisoare pentru un bărbat ce şi-a omorât în bătaie nevasta. FOTO Adevărul
Nouă ani de închisoare pentru un bărbat ce şi-a omorât în bătaie nevasta. FOTO Adevărul

Un bărbat de 64 de ani, din comuna suceveană Dumbrăveni, a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie raportată la omor. Acesta este acuzat că şi-a omorât în bătaie nevasta, iar apoi a dormit în aceeaşi cameră cu ea. În plus, dimineaţa s-a dus la băut într-o crâşmă din localitate şi abia după ce s-a îmbătat bine a anunţat Poliţia despre fapta comisă.

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe inculpatul Gheorghe Magazin (64 de ani), din comuna Dumbrăveni, judeţul Suceava, la nouă ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie, raportată la omor. Sentinţa magistraţilor suceveni nu este definitivă, ea poate fi atacată prin apel în termen de zece zile de la comunicare.

Gheorghe Magazin a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava la începutul lunii noiembrie 2017. Anchetatorii au stabilit că bărbat s-a căsătorit cu Veronica Magazin (68 de ani), în cursul anului 1971. Cei doi soţi obişnuiau să consume bătăuri alcoolice, iar nu de puţine ori între ei avut scandaluri ce au degenerat în altercaţii fizice. Chiar dacă bătăile dintre soţii Magazin erau cunoscute de vecini, poliţiştii din localitate nu au aflat despre acestea.

În cursul zilei de 23 septembrie 2017, femeia a băut bine prin crâşmele din Dumbrăveni, iar pe seară s-a întors acasă unde a continuat să consume băuturi alcoolice. Soţul ei a băut şi el cu mai mulţi vecini, întorcându-se la domiciliu în stare de ebrietate, pe la ora 21.00. Imediat ce a intrat pe poarta casei, bărbatul a început să se ia la ceartă cu soţia lui.

Procurorii au stabilit că Gheorghe Magazin s-a năpustit cu pumnii asupra femeii, lovind-o ulterior cu picioarele şi tot ce i-a mai căzut la îndemână. După ce i-a aplicat o corecţie fizică soră cu moartea, inculpatul a luat-o pe soţia sa şi a târât-o în locuinţa lor, unde cel mai probabil aceasta a decedat. Agresorul, deşi şi-a dat seama de starea gravă în care se afla nevasta lui, s-a culcat în aceeaşi încăpere cu aceasta, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

„Din cercetări a mai rezultat că incidentul din noaptea respectivă s-a desfăşurat pe parcursul mai multor ore, fiind auzite zgomote, ţipete, strigăte de ajutor la orele 21.00, la orele 22.00, precum şi în jurul orelor 02.00 – 03.00”, au menţionat procurorii suceveni.

În dimineaţa zilei de 24 septembrie 2017, Gheorghe Magazin s-a trezit şi a văzut în mijlocul camerei cadavrul soţiei sale, a aprins be­cul din curte în semn de doliu, după care a mers la un bar din localitate, unde a consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice. Abia după ce s-a îmbătat bine, bărbatul s-a întors acasă şi apoi a anunţat diverse persoane despre decesul soţiei sale.

„Conform concluziilor medi­cului legist care a efectuat autopsia victimei, moartea a fost vio­lentă şi s-a datorat şocului traumatic şi hemoragic survenit în evoluţia unui politraumatism cranio – facial, toraco – abdominal şi al membrelor, prin lovire cu şi de corpuri dure şi asfixiei me­canice prin obstrucţia căilor respi­ratorii cu vomismente în con­­diţiile politraumatismului. Ana­lizele toxicologice au pus în evidenţă o alcoolemie de 2,80 g ‰”, au arătat procurorii suce­veni.

Alte ştiri pe această temă:

O crimă comisă sub ochii unor copii de şase ani bulversează Amsterdamul

Cetăţeanul francez care a împuşcat în cap un român din gelozie rămâne în spatele gratiilor

Motivarea prin care un criminal a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: „Modul de comitere a faptei denotă o violenţă şi o agresivitate deosebită“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările