Suceava

articolul anterior articolul urmator

Noul şef de la Permise Auto Suceava a fost ridicat de procurorii DNA pentru a fi audiat într-un dosar de corupţie

5
7 Apr 2021 14:14:58
Autor: Oana Şlemco
Viorel Donciu FOTO: impactfm.ro
Viorel Donciu FOTO: impactfm.ro

Inspectorul principal Andrei Viorel Donciu a fost împuternicit la conducerea Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava în urmă cu două săptămâni. În dimineaţa zilei de miercuri, 7 aprilie, el a fost ridicat de procurori la locul de muncă pentru a fi dus la audieri.

Problemele se ţin ca scaiul de Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava. Noul şef al instituţiei, inspectorul principal de poliţie Andrei Viorel Donciu, a fost săltat de procurorii DNA Cluj, în dimineaţa zilei de miercuri, 7 aprilie. 

DNA Cluj are în subordine o structura din Maramureş, acolo unde a activat Viorel Donciu înainte să fie împuternicit la conducerea Serviciului de Permise şi Înmatriculări de la Suceava.

Întrebat dacă Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava a rămas din nou fără şef, prefectul Iulian Cimpoeşu a declarat că deocamdată nu. El a explicat că din câte ştie Viorel Donciu este audiat într-un dosar care nu are legătură cu Suceava. 

„Dacă rămâne cu calitatea de suspect, se poate întoarce la serviciu”, a spus Cimpoeşu.

Viorel Donciu a fost împuternicit la conducerea Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto pe 25 martie, pentru o perioadă de trei luni. El a preluat conducerea instituţiei după ce fostul şef, Alexandru Duţuc, a demisionat.

Vă amintim că instituţia se confruntă cu o acută lipsă de personal. 

În luna noiembrie a anului trecut procurorii DNA Suceava au destructurat o reţea specializată în fraudarea examenelor pentru obţinerea permisului, din care făceau parte numeroşi angajaţi ai Serviciului. 

Reţeaua era condusă de fostul şef al instituţiei, Radu Obreja. Cei mai mulţi dintre inculpaţii din acest dosar sunt cercetaţi în stare de libertate, dar nu au voie să îşi reia activitatea la locul de muncă. În consecinţă, au crescut foarte mult timpii de aşteptare pentru examinarea candidaţilor înscrişi la proba practică a examenului de permis. Cei care vor să devină şoferi profesionişi sunt obligaţi să aştepte şi şasee luni până le vine rândul la examen.

Pe fondul lipsei de personal au crescut timpii de aşteptare şi la înmatricularea autoturimelor.

Vă recomandăm şi

STUDIU. Cele mai recente cercetări arată că noul coronavirus poate duce la creşterea riscului de depresie şi demenţă

Un băieţel român de 2 ani a fost lovit mortal de o maşină lângă un loc de joacă, în Marea Britanie

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Mircea Nistor
7.04.2021, 14:26:14

Ultimul neridicat de DNA stinge lumina, își dă cascheta peste gard în proprietatea vecină, apoi sare gardul să și-o fure, ca să nu piardă "exercițiul"....Bucovină ,dulce rai ,fură dacă vrei să ai !

Robert Oppenheimer
7.04.2021, 14:39:24

Planeta Suceava e plina de extraterestri. Pradator-ul de paduri Flutur are pe acolo o fauna pentru care ar fi invidiosi si romulanii din Star Trek. Eu zic sa directionam magnetroanele satelitilor de la NASA, ca sa vedem ce anomalii are zona, de numai in nenorociri o tine: paduri rase, Lombardie, virus rezistent la vaccin, toate relele pamantului par sa izvorasca de acolo. Ati avut dreptate cei cu articole de genul: extraterestri sunt printre noi.

+1 (1 vot)
Adrian Panaitescu
7.04.2021, 15:52:24

Din ciclul: Romania, raiul haimanalelor infractoare. Munciti, munciti, fiti cinstiti, creati, riscati-va banii si faceti afaceri private ca astfel de lepre interlope sa primeasca pensie speciala.

ion carutasul
7.04.2021, 16:56:30

Corect at fi ca cei dovediti hoti ,talhari delicventi de orice fel din politie ,dupa executarea pedepselor sa incaseze cel mult o pensie corespunzatoare salariului minim sau deloc ,pentru anii petrecuti in politie .

-2 (2 voturi)
Ion Tamis
7.04.2021, 17:42:12

Poate ar fi bine, in scop de reforma radicala, ca Drula sa preia si ministerul de interne!

+1 (1 vot)
Modifică Setările