Suceava

articolul anterior articolul urmator

O femeie foloseşte ambulanţa pe post de taxi. Sună la 112, spune că se simte rău doar ca să ajungă în oraş la cerşit

6
28 Jul 2021 15:14:06
Autor: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

O femeie din localitatea Slatina a judeţului Suceava sună frecvent la 112 şi solicită ambulanţa, spunând că se simte rău. Echipajul care ajunge la faţa locului constată că femeie este bine, dar, la solicitarea acesteia, este nevoit să o transporte la Fălticeni, unde „bolnava” fuge la cerşit.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Suceava este confundat adesea cu o firmă de taxi. O femeie din comuna Slatina sună de mai multe ori pe lună la 112, spune că se simte rău şi că are nevoie de o ambulanţă pentru a ajunge la Spitalul Fălticeni. Spitalul se află la o distanţă de 25 de km de casa bolnavei închipuite.

De regulă, salvatorii răspund apelului, pentru n-au de unde să ştie care este starea de sănătate reală a femeii. Deşi echipajul observă la faţa locului că „bolnava” nu are problemă de sănătate nu poate să refuze să o transporte la cea mai apropiată unitate medicală.

Când ajunge în Fălticeni, profită de momentul în care asistentul de pe ambulanţă se duce ca să lase foile cu informaţii medicale în spital şi dispare, de cele mai multe ori la cerşit în oraş.

„Spune că se simte rău. Se urmă în ambulanţă, se vede că n-are mare lucru. Vrea la spital, trebuie dusă pentru că solicită. Nu ştii niciodată ce se poate întâmpla. După ce ai făcut 25 de km până la Slatina, nu-ţi permiţi să o laşi, pentru că peste 10 minute sună din nou”, a declarat Alexandru Lăzăreanu, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava.

El a mai spus că, din păcate, acesta nu este un caz singur. Sunt foarte multe persoane care sună la 112 şi solicită ambulanţă când sunt sub influenţa alcoolului şi cer, nu să, fie transportate la spital pentru a primi asistenţă medicală, ci acasă.

„De la începutul anului până în prezent, avem 36.805 de solicitări din care 29.718 pacienţi transportaţi. Acestea sunt nişte date care arată că activitatea noastră este foarte mare. Nu ne putem permite să ne încurcăm cu persoane care n-au ce face şi sună abuziv la 112. Am avut un fost angajat de la ISU care spunea că trebuie să fim la dispoziţia lui 24 din 24, să stăm cât doreşte el. Cei mai mulţi dintre cei care sună în mod abuziv sunt sub influenţa alcoolului şi vor duşi acasă”, a mai spus Lăzăreanu.

Au fost situaţii în care angajaţii de la SAJ au anunţat Poliţia atunci când şi-au dat seama că Serviciul este folosit pe post de taxi. Amenzile poliţiştilor i-au determinat pe unii să nu mai sune abuziv la 112, alţii însă nu au renunţat la această practică.  

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Soluţia simplă şi ieftină pentru a evita tragediile de pe şosele. ONG: Care e prioritatea CNAIR, viteza celor puternici sau siguranţa celor mulţi?
 
Mixich: „E posibil să stârnesc un mic jihad, dar zona centrală a Iaşiului e mai frumoasă, mai curată şi mai prietenoasă decât zona similară a Clujulului

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Popa Pius
28.07.2021, 15:21:20

Are vreo aripă ruptă și nu poate să zboare...

+7 (7 voturi)
gyll
28.07.2021, 15:31:34

Dar, din păcate, nu o are ruptă pe cea pe care o ține întinsă, conform celor de la ambulanță. Pe cale de consecință, ar trebui rupte amândouă .

+8 (8 voturi)
Alexandru Leontescu
28.07.2021, 15:23:13

Pai dupa cate stiam, daca ai sunat abuziv la 112 platesti cheltuielile aferente plus o amenda consistenta! Pare destul de simplu.

-9 (9 voturi)
marinescu nick
28.07.2021, 15:24:15

Tipic pentru ciorile discriminate.....nu s-ar putea sa ii dati din "greseala" cu usa peste picioare,sa se aleaga cu o fractura pe bune? Si sa o duceti la Piatra Neamt,sa o opereze expertii de acolo. Garantat ramane handicapata pe viata. Asa nu se mai supara nimeni....

+4 (4 voturi)
Stefan din Nord
28.07.2021, 15:50:45

Oare a platit 1380 de lei asigurarea medicala pe anul in curs de are tupeul sa apeleze 112 ?

-19 (19 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările