Suceava

articolul anterior articolul urmator

Pandemia combătută cu antivirale din Ucraina, neomologate, vândute pe sub mână în bazarul Sucevei

4
28 Oct 2021 16:49:47
Autor: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

Unii dintre bolnavii care se tratează acasă de COVID îşi cumpără antivirale de provenienţă ucraineană din bazarul Sucevei. Deşi neomologate de instituţiile abilitate ale statului român, medicamentele ar fi fost folosite şi în spital.

Unii dintre bolnavii care se tratează acasă de COVID îşi procură medicamente antivirale din bazarul Sucevei. Este vorba despre medicamente aduse din Ucraina, neomologate de instituţiile abilitate ale statului român. Aspectul a fost discutat în şedinţa ordinară a Consiliul Judeţean Suceava, care a avut loc joi, 28 octombrie.

„Foarte mulţi cetăţeni afectaţi de COVID cumpără medicamente din bazarul Sucevei, de la ucraineni şi se tratează cum se tratează. Poate găsim o soluţie, în afară de vaccin, şi pentru cei care se tratează acasă”, a declarat Gheorghe Iacob, consilier judeţean.

Consilierul judeţean Rodica Andreiescu, medic de familie, a explicat că pacienţii au ajuns în această situaţie pentru că nu găsesc antivirale în farmacii.

„Într-adevăr, antivirale nu se găsesc. Noi putem să le recomandăm pacienţilor încă din prima fază antivirale. Aceste medicamente ar trebui să se găsească în farmacii, nu în bazar. Recunoaştem că s-a folosit. Recunoaştem că s-au folosit medicamente din bazar. S-au folosit chiar şi în spital. 90% dintre pacienţii infectaţi sună la medicul da familie”, a spus medicul.

Consilierul judeţean Viorel Guliciuc a întrebat dacă antiviralul care se găseşte pe tarabele din bazar a fost prescris de medici, ţinând cont că nu-i autorizat.

„El a ajuns să fie recomandat de medici, asumat de medici? Sunt foarte curios, pentru că am citit că nu este autorizat”, a spus consilierul.

Rodica Andriescu a declarat: „De ce să nu recunoaştem? S-a dat. Acest medicament a fost eficient, dar trebuie recunoscut”

Consilierul Iacob opinează că antiviralele ar trebui eliberate de farmacia spitalului. El crede că pacienţii care ajung la spital şi află de la specialist că se pot trata acasă, ar trebui să plece la domiciliu cu tratamentul necesar, ca să nu-şi mai trimită rudele sau prietenii după medicamente în bazar.

În urma celor semnalate, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut Direcţiei de Sănătate Publică şi medicilor de familie să dezbată problema şi să ia măsuri.

Citeşte şi:

Interceptări. Membri ai Lotului Olimpic al României, dar şi un poliţist de la Serviciul Paşapoarte, implicaţi în scandalul vaccinărilor fictive din Prahova

Un angajat al Spitalului Judeţean din Ploieşti, implicat în dosarul vaccinurilor fictive din Praho

 

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Stefan din Nord
28.10.2021, 16:54:06

Vreau sa cumpar ,preventiv Trebuie reteta ?

-7 (7 voturi)
IMGB Ignat
28.10.2021, 16:57:48

"Poate găsim o soluţie, în afară de vaccin, şi pentru cei care se tratează acasă”, a declarat Gheorghe Iacob, consilier judeţean." A avut grija epilatoarea inghinala sa nu cumpere nimic desi i s-au oferit bani de la UE. De ce nu-i arestata?

-6 (8 voturi)
Pisicul Tunetului
28.10.2021, 18:56:20

Votca

Jonathan Wright
29.10.2021, 00:35:46

Asa cum v-am obisnuit, un grafic live al postarilor antivacciniste de astazi, pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Nu de alta, dar ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum. Aceste minciuni antivaxx sunt postate in foc continuu, peste tot pe forumuri, Facebook si alte platforme social media. Si nu, acest post nu este spam: este o campanie de constientizare.

Modifică Setările