Suceava

articolul anterior articolul urmator

Pe ce a tocat o asociaţie de proprietari banii locatarilor: pungi pentru congelator şi bureţei pentru unghii

2
19 Apr 2021 16:02:10
Autor: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

Un raport de control al Primăriei Suceava a scos la iveală că Asociaţia de proprietari nr.24, din oraş, a cumpărat din banii locatarilor pungi pentru congelator şi bureţei pentru unghii. Totodată, inspectorii au descoperit că aceeaşi asociaţie, care are doar 11 salariaţi, a angajat un consultant în domeniul resurselor umane.

Un control al Primăriei Suceava a scos la lumină nereguli majore în activitatea Asociaţiei de proprietari nr. 24 din oraş. Inspectorii susţin că Asociaţia, care are 11 salariaţi, a angajat cu încălcarea procedurii un „consilier de specialitate în domeniul resurselor umane şi alte consilieri”.

„Angajarea persoanei pe acest post s-a făcut în baza unei decizii emise de Comitetul executiv al asociatiei de proprietari din data de 15.08.2016, lucru ce nu respecta prevederile legale în vigoare. Respectiva decizie de comitet specifică clar necesitatea angajarii unui jurist, însa persoana a fost angajata pe un alt post. Este prima data în cadrul controalelor efectuate când întâlnim un astfel de post la o Asociaţie de proprietari, respectiv de consultanţă de specialitate pe domeniul resurselor umane. Noi toţi am considerat, ţinând cont de numarul redus al posturilor din organigrama Asociaţiei de proprietari, că acest post nu se justifica”, a spus un angajat al Serviciului Asociaţii de proprietari din cadrul Primăriei Suceava. 

În raportul de control se arată că persoana care a fost angajată cu patru ore/zi pe acest post era remunerată cu salariul net de 1.500 de lei. Primăria îi cere acum să restituie sumele încasate.

În document se mai arată că Asociaţia de proprietari a făcut şi nişte achiziţii nejustificate. A cumpărat pungi pentru congelator şi bureţei pentru curăţarea unghiilor.

Constantin Mercorie, membru al Asociaţiei, cel care i-a cerut Primăriei Suceava să facă verificările, susţine că preşedinta asociaţiei i-ar fi spus că a cumpărat pungile pentru congelator ca să aibă în ce să transporte banii locatarilor la bancă.

Despre bureţei ar fi spus că au fost necesari pentru igienizarea mâinilor femeilor de serviciu, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19.

O parte dintre proprietari au intrat în posesia raportului de control al Primăriei Suceava. Oamenii sunt profund nemulţumiţi că modul în care conducerea asociaţiei de proprietari a gestionat fondurile. Unii dintre locatari sunt pensionari şi au pensii de 1.000-1.400 de lei şi fac nişte eforturi uriaşe ca să îşi achite întreţinerea.

Reporterul „Adevărul” a încercat să obţină un punct de vedere şi de la conducerea Asociaţiei de proprietari, însă preşedinta a refuzat să facă declaraţii.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

CFR Călători a suplimentat trenurile care ajung pe litoral în perioada vacanţei de 1 Mai şi Paşte

Autoturism de lux căutat de autorităţile române, confiscat de poliţişti în vama Giurgiu

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

adrian hora
19.04.2021, 16:34:51

11 angajati? pentru ce asa multi?

-1 (3 voturi)
Ionica Porumbel
24.04.2021, 20:00:45

5 cu mapa 1 cu sapa...măturoiul restul: cenzori, contabil, președinte, etc.

Modifică Setările