Suceava

articolul anterior articolul urmator

Pedepsele surprinzătoare primite de polonezii care au introdus în ţară două tiruri burduşite cu ţigări de contrabandă

0
15 May 2019 17:06:46
Autor: Oana Şlemco
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Judecătoria Rădăuţi s-a pronunţat în cazul celor trei polonezi care au introdus în ţară două tiruri cu ţigări de contrabandă. Transporturile au fost interceptate de poliţiştii de la frontiera Siret, la sfârşitul anului trecut, baxurile fiind camuflate între plăci de rigips şi vată minerală.

Magistraţii Judecătoriei Rădăuţi i-au condamnat pe doi dintre cei trei polonezi la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, având o perioadă de încercare de trei ani. Cei doi sunt în continuare sub control judiciar şi nu au voie să părăsească municipiul Rădăuţi. Cel de-al treilea polonez a fost achitat din lipsă de probe. Decizia instanţei de judecată nu este definitivă, ci poate fi atacată cu apel la instanţa superioară.

Cei trei şoferi au fost reţinuţi de poliţiştii suceveni, la sfârşitul anului trecut, pentru că au introdus în ţară două TIR-uri în care erau peste un milion de pachete de ţigări de contrabandă.

“În urma activităţii de inventariere a ţigărilor s-a constatat că în cele două autovehicule era ascunsă, în plăcile de rigips şi vată minerală, cantitatea totală de 941.027 de pachete cu ţigări de diferite mărci, în valoare de 903.386 lei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Poliţia de Frontieră.

De remarcat că poliţiştii au evaluat pachetul de ţigări la aproximativ un leu. Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele două autovehicule au fost indisponibilizate la sediul Sectorului Politiei de Frontiera până finalizarea cercetărilor.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii