Suceava

articolul anterior articolul urmator

PNL Suceava, transformat în afacere de familie de deputatul Băişanu

0
30 Apr 2014 11:38:31
Autor: Dinu Zară
Şeful PNL Suceava, Alexandru Băişanu, şi-a numit soţia şi mai mulţi cumătri în funcţii de conducere în instituţiile deconcentrate din judeţ. FOTO: radiotop.ro
Şeful PNL Suceava, Alexandru Băişanu, şi-a numit soţia şi mai mulţi cumătri în funcţii de conducere în instituţiile deconcentrate din judeţ. FOTO: radiotop.ro

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, a transformat filiala într-o adevărată afacere de familie. Soţia şi mai mulţi cumetri ai deputatului ocupă importante funcţii de conducere în instituţiile deconcentrate din judeţ.

Ştefan Alexandru Băişanu, unul dintre cei mai cunoscuţi traseişti din judeţul Suceava, a reuşit în ultimii doi ani să transforme filiala judeţeană a Partidului Naţional Liberal într-o afacere de partid.

Băişanu, fost membru al PC şi PSD, s-a înscris în PNL în 2008, după ce a ocupat funcţiile de subprefect şi prefect al judeţului Suceava.

În 2012, a devenit deputat şi în urma negocierilor din cadrul USL a reuşit să îşi impună mai multe rude în funcţii de conducere în instituţii deconcentrate din judeţ.

Probabil cel mai bun exemplu este soţia deputatului, Adela Băişanu, care a fost numită în 2013 în funcţia de preşedinte – director genera al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava.

Marius Zmău, cel mai cunoscut cumătru al lui Ştefan Alexandru Băişanu, a devenit, cu sprijinul parlamentarului, preşedinte al organizaţiei municipiului Suceava a Partidului Naţional Liberal. Om de afaceri, Marius Zmău a fost trimis recent în judecată pentru evaziune fiscală, într-o dosar în care prejudiciul provocat bugetului de stat este de 2,5 milioane de lei. Tot despre Zmău s-a vorbit că ar fi susţinut de PNL pentru a ocupa funcţia de director al societăţii de transport public local al municipiului Suceava.

Reţeaua de cumătri puşi în funcţii de Băişanu

Ovidiu Doroftei, un alt cumătru al şefului PNL Suceava, ocupă în prezent funcţia de viceprimar al municipiului Suceava. Relaţia dintre cei doi este însă de lungă durată. Cu sprijinul lui Băişanu, Ovidiu Doroftei a ocupat pentru câteva luni, în 2008, funcţia de prefect al judeţului.

Doroftei a fost pentru o perioadă mare de timp proprietarul unei televiziuni locale controlată de Băişanu, TV Plus, prin firma SC Media Ten Production SRL. Ulterior, societatea comercială a fost preluată de Constantin Băişanu, tatăl parlamentarului.

La începutul acestui an, proprietar al firmei pe care funcţionează TV Plus a ajuns Ioan Gelu Tomăscu, un al cumătru al lui Băişanu. Începând din 2012, cu sprijinul şefului PNL Suceava Tomăscu a fost numit director al unităţii judeţene a Regiei Autonome de Administrare Patrimoniului şi Protocolului de Stat.

Pe lista cumătrilor lui Băişanu se numără şi Vasile Latiş, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Camelia Chitul, şefa Casei Judeţene de Pensii Suceava, şi Simona Sofroni, director adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, sunt foarte bune prietene de familie cu parlamentarul liberal.

Pe lista rudelor lui Băişanu cu funcţii de conducere se mai regăsesc Bogdan Amariei, viceprimarul din Vadul Moldovei, şi Radu Hojbotă, şeful ocolului silvic Iacobeni, verişori cu şeful PNL Suceava.

Alte ştiri din Suceava:

„Tatăl contrabandiştilor“, dat de gol de pofta de sex

Un preot, 32 vameşi şi poliţişti de frontieră şi cinci traficanţi, acuzaţi de DNA de contrabandă prin Vama Siret

FOTO VIDEO Sanatoriul din Solca a fost distrus de un incendiu violent. Focul a izbucnit de la o lumânare

FOTO Ceremonialul împărţirii cu oul sfinţit, străveche tradiţie poloneză păstrată de sute de ani la Suceava

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările