Suceava

articolul anterior articolul urmator

Prefectura Suceava a rămas fără singurul angajat al Corpului de Control. De ce s-a întâmplat acest lucru

2
22 Feb 2021 17:34:33
Autor: Oana Şlemco
Alexandru Moldovan (stânga) şi Gheorghe Cotin (dreapta) FOTO: jupânu.ro
Alexandru Moldovan (stânga) şi Gheorghe Cotin (dreapta) FOTO: jupânu.ro

Prefectura Suceava a rămas fără Corp de control, după ce singurul salariat al acestei structuri, Gheorghe Cotin, şi-a luat concediu de odihnă şi s-a angajat ca administrator public la Primăria Şcheia.

Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, a aflat din presă că Gheorghe Cotin, şeful Corpului său de control, s-a angajat ca administrator public la Primăria Şcheia, începând cu data de 18 februarie.

La data respectivă Gheorghe Cotin era în concendiu de odihnă la Prefectură.

Alexandru Moldovan a decis să emită un ordin prin care să constate încetarea raportului de muncă între Gheorghe Cotin şi Instituţia Prefectului, începând cu data la care a fost angajat la Primăria Şcheia. 

Prefectul a explicat că a luat această decizie pentru că funcţionarul public se afla într-o stare de incompatibilitate. Alexandru Moldovan a declarat că angajatul are dreptul să conteste ordinul.

Pe de altă parte, Gheorghe Cotin susţine că nu ştie să fi fost concendiat de prefect şi că a venit la muncă luni, 22 februarie, ca să-şi depună demisia, lucru care l-a şi făcut. 

El a recunoscut că ocupând în mod simultan funcţiile de şef al Corpului de control în Prefectură şi administrator public la Primăria Şcheia se afla într-o stare de incompatibilitate. Chiar şi aşa, spune că nu a încălcat legea deoarece Codul Administrativ le permite funcţionarilor publici să rezolve aceste neajunsuri în termen de 15 zile. 

„Eram în concendiu şi s-a ivit oportunitatea de a mă angaja la Primăria Şcheia. S-a semnat contractul de management şi dispoziţia primarului. În acel moment s-a intrat în conflict de interese, dar conform Codului Administrativ, articolului 492, alianiatul 2, litera L, din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului României nr. 57/2019, funcţionarul public are la dispoziţie 15 zile ca să iasă din starea asta. Pe 22 februarie, la ora 8.00, mi-am depus demisia (n.red a demisionat din funcţia pe care o ocupa la Prefectură). Nu am încălcat cu nimic legea. Codul Administrativ îi permite oricărui funcţionar, dacă i se iveşte o oportunitate, să aleagă. Nu am creat niciun prejudiciu, nu am lezat interesele nimănui”, a declarat Gheorghe Cotin.

El a explicat că în luna aprilie va ajunge la vârsta pensionării. Pentru că se simte în stare să îşi continue activitatea, Gheorghe Cotin a cerut aprobarea şefului instituţiei pentru a mai rămâne încă un an în Prefectură. Nu a primit însă un răspuns la cererea transmisă, după spusele sale. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Necazurile minerilor, „tratate” cu băi de mulţime. Diana Şoşoacă: „Le-am spus tuturor, jos masca” VIDEO
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Mihai Popescu
22.02.2021, 18:27:30

Pai probabil ca este munca mai putina, responsabilitate minima si bani mult mai multi. Asta-i logica. La stat merge si asa pt. foarte multi angajati.

-6 (8 voturi)
mircea miricioiu
22.02.2021, 19:12:06

o absurditate extrema si un motiv sa te intrebi daca mai este necesar un primar intr-o comuna care are "administrator public". o astfel de functie total inutila intr-o comuna, este inca o bresa buna pentru scurgere a banilor din bugetul si asa amarat al un ei localitati de cca. 9 - 10 mii de locuitori. ca si functia de viceprimar. el insusi, primarul nu prea are activitate si atunci te intrebi ce munca imparte cu viceprimarul sau, mai caraghjos, cu administratorul public.

-3 (3 voturi)
Modifică Setările