Suceava

articolul anterior articolul urmator

Preoţii cer interzicerea trupei Dark Funeral la Bucovina Rock Castle: „Nu avem nevoie de această trupă satanistă. Se supără Dumnezeu pe noi!“

100
18 Aug 2016 11:25:24
Autor: Dinu Zară
Festivalul Bucovina Rock Castle a ajuns la cea de-a şasea ediţie. FOTO: dragusanul.ro
Festivalul Bucovina Rock Castle a ajuns la cea de-a şasea ediţie. FOTO: dragusanul.ro

Prezenţa trupei suedeze Dark Funeral la Bucovina Rock Castle nu este privită cu ochi buni de preoţii suceveni. „Nu avem nevoie de această trupă satanistă la festival”, se arată într-un memoriu semnat de preotul Justinian Remus Cojocar, preşedintele Asociaţiei „Sfântul Mitropolit Dosoftei” Suceava.

A şasea ediţie a festivalului Bucovina Rock Castle are loc în perioada 18-20 august, în şanţul de apărare a Cetăţii de Scaun a Sucevei. Joi seară, pe scenă vor urca Gray Matters, Jinjer, Implant pentru Refuz, Negură Bunget şi Dark Funeral. Vineri sunt programaţi I'm the trip, Front, Coma, The Mono Jacks şi Alternosfera. Sâmbătă, în ultima zi a festivalului, vor evolua Nava Mamă, Blazzaj, EMIL, Antwerp Gipsy Ska Orkestra şi Viţa de Vie.

Preoţii cer interzicerea trupei Dark Funeral

Prezenţa trupei suedeze Dark Funeral a stârnit indignarea preoţilor din Suceava. Printr-un memoriu adresat autorităţilor, preotul Justinian Remus Cojocaru de la Biseria Sfântu Dumitru Suceava, preşedinte al Asociaţiei Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei” Suceava, solicită interzicerea suedezilor pe motiv că ar fi satanişti.

Preotul Cojocaru arată în memoriu că în videoclipul de prezentare de pe pagina lor de internet membrii formaţiei „ard cruci şi pentagrame, ţin în mâini cranii şi capete de porci, beau sânge de animal. Ţinuta lor este înspăimântătoare şi respingătoare”.

„Considerăm că prezenţa trupei Dark Funeral este o imensă greşeală. (...) Nu avem nevoie de această trupă satanistă la festival. (...) Oare nu se supără Dumnezeu pe noi dacă-i lăsăm să cânte pe aceşti satanişti?”, se întreabă preotul Justinian Remus Cojocaru.

Cine sunt metaliştii pe care preoţii suceveni îi vor interzişi?

Dark Funeral este o trupă de black metal din Stokholm, Suedia, fondată în anul 1993. Trupa a lansat până acum şase albume, toate incluzând piese în care este atacat creştinismul.

Festivalul Bucovina Rock Castle a fost lansat în 2011 şi a ajuns acum la cea de-a şasea ediţie. Evenimentul este organizat Centrul Cultural Bucovina şi Muzeul Bucovinei, cu finanţare de la Consiliul Judeţean Suceava.

Memoriul transmis de preotul Justinian Remus Cojocaru:

 

Alte ştiri din Suceava:

Clădirea fostului consulat austriac din Fălticeni, care este pasată în acte între Primărie şi Consiliul Judeţean Suceava, stă să cadă

Bani publici tocaţi pe o broşură turistică plină de greşeli: cum a ajuns Mănăstirea Bogdana să arate ca Putna

Povestea lui Radu de la Afumaţi, domnitorul celor 20 de războaie. A sfârşit măcelărit într-o biserică


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

Viorel Viorel
18.08.2016, 11:57:00

Adevarat. Dar oare pe voi nu se supara Dumnezeu?

+16 (30 voturi)
Paun Al
18.08.2016, 12:03:37

Daca ar fi fost preoti cu "har " convingeau enoriasii sa nu se duca la concert . Interesant este ca ne predica ca Dumnezeu ne da "liberul arbitru ", dar ei clericii , mai presus decat Dumnezeu , vor sa ne limiteze "liberul arbitru ". Tot mai mult, clerul biserica ... intervine in viata civila , laica a societatii , in viata populatiei , Vor sa stabileasca la ce spectacole sa ne ducem , dupa ce legi si norme sa ne ducem viata . In ritmul asta vom deveni stat teocratic , un fel de ISIS european . Sper ca intelegeti cum ar fi Romania , romanii ...robi o mare manastire sub "ascultarea" lor , daca ar avea puterea sa o faca . Ce o fi mai rau pentru romani ? Indobitocirea pe care o promoveaza , cu pupari de moaste , icoane ... sau o trupa "satanista "? Pana si trupa asta "satanista " este ingaduita de Dumnezeu . Dar ei , clericii ...sunt mai presus ...

+21 (27 voturi)
Adrian Foangă
18.08.2016, 12:04:09

Parinte, dumnezeu se supara pe prosti...iar pe voi e suparat tot timpul.

+5 (15 voturi)
Stefan din nord
18.08.2016, 12:11:13

Suntem un popor crestin si credincios .Adevarat ?? Atunci ce fel de crestini suntem din moment ce suntem renumiti in toata lumea ca fiind cei mai corupti ? Crestini corupti si hoti ? Parca nu se impaca aceste notiuni . In ce priveste trupa aia de rock aici popii au dreptate . Decat niste satanisti scarbosi mai bine lipsa . Ce incantare ce fior artistic iti pot trezi ragetele si grohaielile dementilor alora ?

+5 (17 voturi)
sharky
18.08.2016, 13:00:38

Da! Propun sa vina doar trupe care canta rock bisericesc. Obligatoriu crestin ortohotz.

+10 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările