Suceava

articolul anterior articolul urmator

Primarul Sucevei: „Avem mărturii ale oamenilor care s-au vindecat graţie trecerii moaştelor Sf. Ioan cel Nou prin curtea spitalelor”

29
23 Jan 2022 16:06:27
Autor: Oana Şlemco
FOTO: newsbucovina.ro
FOTO: newsbucovina.ro

Primarul Sucevei, Ion Lungu, i-a transmis Înaltpreasfinţitului Calinic, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, că în funcţie de evoluţia pandemiei va apela din nou la conducerea Arhiepiscopiei pentru a organiza o procesiune cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat sâmbătă, 22 ianuarie, la şedinţa anuală a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul instituţiei bisericeşti se arată că alesul local a adresat un cuvânt de mulţumire conducerii Arhiepiscopiei pentru ajutorul acordat în timpul pandemiei. 

Ion Lungu a vorbit despre impactul procesiunilor prin judeţ cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, spunând că a fost vizibilă reducerea numărului de îmbolnăviri în această perioadă de pandemie.

Primarul a mers şi mai departe spunând că are „statistici”, „mărturii ale oamenilor” care spun că s-au vindecat de COVID-19 sau starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit ca urmare a trecerii cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava prin curtea spitalelor. 

 „Avem statistici, mărturii ale oamenilor care s-au vindecat sau a căror stare s-a îmbunătăţit ca urmare a trecerii cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou prin curtea spitalelor sau prin apropiere. Nu ştim cum vor evolua lucrurile, dar în măsura în care va fi nevoie, vom apela la dumneavoastră, să mai facem un pelerinaj cu Sfântul prin oraş şi prin judeţ”, a spus primarul Ion Lungu.

În ultimii doi ani, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a organizat mai multe procesiuni cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava pe străzile oraşului şi în mai multe localităţi ale judeţului. Aceste evenimente religioase au avut loc, de cele mai multe ori, fără public.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Guvernul a publicat noile măsuri de sprijin a consumatorilor de energie. Cum se va face plafonarea şi compensarea
 
Virgil Popescu, despre reîntoarcerea la o piaţă reglementată a energiei: Preţurile pot fi stabilite pentru cel mult 6 luni

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

29 Comentarii

C Dana
23.01.2022, 16:12:28

Da despre vindecarea prostiei exista vreo marturie? Oricum, in cazul asta e valabila zicerea cu "au primarul pe care il merita". Cat e asta primar acolo pentru mine Suceava nu mai e in Romania.

+21 (21 voturi)
Omul UnOm
23.01.2022, 16:23:08

Cu asemenea "persoane oficiale" cred ca ne indreptam cu pasi repezi spre evul mediu. Cum spuneam si in alte postari Teodosie nu este singurul in tara asta care gandeste asa. Ce pretentii mai poti avea de la el cand un reprezentant al statului(stat chipurile laic) spune asa ceva ?

+18 (18 voturi)
OmTacut2
23.01.2022, 16:31:44

Obscurantismul religios este la el acasa in Suceava.

+16 (18 voturi)
imsi2 imsi2
23.01.2022, 16:36:36

Ce i pozitiv ii ca primarul a participat la sedinta eparhiei. Cand ai o majoritate religioasa in oras ii normal sa te interseze adfacerile economice ale acesteia. La fel as spunre daca primarul liberal din Constanta (unica moschee din Romania) ar participa ;la sedinta conducerii economice a musulmanilor chiar daca acestia sunt o minoritate. Cat despre vindecari daca cineva crede in influenta pozitiva a moastelor il priveste strict si personal insa nu vad de ce meditatia YOGA ar fi superioara meditatiei crestine.

-11 (13 voturi)
gyll
23.01.2022, 16:45:13

Acest individ conduce o reședință de județ. Ultimul examen psihologic când l-a făcut, sau poate nu a făcut niciodată. Săpoaca?

+14 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (29)

Modifică Setările