Monica Terteliu este primul cadru medical din judeţul Suceava care s-a vaccinat împotriva SARS-CoV-2, duminică, 27 decembrie, când a debutat campania de imunizare pe teritoriul României.
După administrarea serului, medicul a explicat că s-a vaccinat fără a sta pe gânduri. A luat această decizie şi pentru că a făcut de două ori COVID-19 şi nici după al doilea episod de boală nu a dezvoltat anticorpi.
„Sunt prima din judeţul Suceava vaccinată, este o onoare, o speranţă că lucrurile revin la normal. M-am vaccinat fără a sta pe gânduri pentru că de 10 luni tratăm pacienţi, unii cu succes, pe alţii i-am pierdut.
În această perioadă am sperat că va apărea vaccinul ca să ne putem întoarce la ceea ce făceam înainte. Să tratăm toată patologia de boli infecţioase, nu numai COVID.
Aştept momentul când vom putea interna în spital şi pacienţii cronici de boli infecţioase, aştept momentul când vor putea veni şi pacienţii pediatrici cu alte patologii decât COVID, aştept să îmi strâng bunica în braţe fără a purta mască pe faţă. Aştept să ajung acasă mult mai devreme decât am făcut-o până acum. Aştept ca totul să se termine cu bine, pentru că vaccinul este un prim pas spre speranţă”, a declarat medicul.
Monica Terteliu a precizat că toţi colegii săi de la secţia de Boli Infecţioase se vor imuniza.
Printre cei care s-au vaccinat în cursul zilei de duminică, la Suceava, s-a numărat şi directorul medical al Spitalului Suceava, medicul Marius Grămadă.
„Tot astăzi, cu ajutorul lui Dumnezeu, avem acest vaccin numit speranţă. Speranţa că va fi mai puţină suferinţă, boală, că vom putea redeschide uşile spitalelor pentru toţi pacienţii. Să aruncăm piatra fricii, să trecem cu încredere pragul. Mulţumesc tuturor celor care au depus efort să avem vaccin”, a spus acesta.
Pe de altă parte, urgentistul Dan Teodorovici a explicat că nu toţi colegii săi din Unitatea de Primiri Urgenţe sunt dispuşi să se vaccineze acum. Unii dintre ei au decis să amâne momentul pentru că au trecut prin boală şi au dezvoltat anticorpi, alţii sunt sceptici cu privire la vaccin.
Angajaţii Spitalului Judeţean Suceava care şi-au administrat prima doză de vaccin anti-COVID-19 nu au avut parte de efecte adverse.
Spitalul Judeţean Suceava a primit 250 de doze de vaccin anti-COVID-19. Peste 28 de zile urmează să ajungă la Suceava şi cea de-a doua doză de ser, pentru a completa procesul de imunizare.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
6 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Sa speram ca totul va fi ok si ca vor aparea anticorpi.
Hamsie, Esti muci, mai baiatule! OMS nu recomanda vaccinarea persoanelor care au fost infectate, aici insa fiind un caz mai ciudat, ca si virusul, ce reactioneaza prost, dovada ca e facut de prosti. Sperantele tale sunt bune de puse in ceai, ca microbiologia nu se face cu rugaciuni, ca nu e curtea manastirii, de unde iti iei tu covrigul zilnic prin mila publica.
Nicu Covaci Orice om re dreptul sa spere idiotule. OMS nu recomanda vaccinarea deoarece in cazul infectatilor fiindca se presupune ca au dezvoltat imunitate (anticorpi), boule ! Femeia asta care i si doctorita nu fierar ca si tine (dupa numele maghiarizat) s ar fi vaccinat daca nu avea innformatii sigure. Esti un idiot ca aia care si au lasat copiii sa moara ca stiu ei mai bine de la alti cretini.
a dat-o in bara cu afirmatia asta „Tot astăzi, cu ajutorul lui Dumnezeu, avem acest vaccin numit speranţă. pai nu zeul tau ti-a dat covid ? si vezi ca oameni au facut vaccinul nu zeul tau ---------------------- nasol ce poate sa faca religia din capul unui om - si un om destept
@X... Aveti o misiune in viata si pe acest site. La orice postare care are o cat de vaga legatura cu religia trebuie sa veniti cu nitica propaganda ateista. Dreptul Dvoastra, suntem o tara libera ( in buna masura ). Convingeti pe cineva ? Desigur ca nu, dar va refulati ura antireligioasa. Inca o data , e dreptul Dvoastra...
Vezi toate comentariile (6)