Suceava

articolul anterior articolul urmator

Protest al activiştilor de mediu la Suceava, unde un activist şi doi jurnalişti au fost bătuţi. Participanţii solicită MAI să trateze cazul cu „maximă seriozitate”

26
19 Sep 2021 18:18:09
Autor: News.ro
Patru dintre bărbaţii implicaţi în agresarea a doi jurnalişti şi a unui activist de mediu au fost plasaţi sub control judiciar Foto: News.ro
Patru dintre bărbaţii implicaţi în agresarea a doi jurnalişti şi a unui activist de mediu au fost plasaţi sub control judiciar Foto: News.ro

Mai mulţi activişti de mediu s-au adunat, duminică după amiază, în pădurea din comuna suceveană Panaci, unde săptămâna aceasta doi jurnalişti şi un activist de mediu au fost bătuţi de mai multe persoane. Protestatarii sunt nemulţumiţi de faptul că toţi agresorii se află în libertate şi cer autorităţilor „maximă seriozitate” în investigarea acestui caz.

Acţiunea organizată de către activiştii de mediu în comuna Panaci, judeţul Suceava, are rolul de a exprima solidaritatea cu cei doi jurnalişti şi cu activistul de mediu Tiberiu Boşutar care au fost bătuţi în timp ce filmau un documentar despre tărierile ilegale de păduri, în pădurea din zonă. Manifestanţii au afişat bannere cu mesajele: „Ne temem doar pentru pădure”, „Stop mafiei lemnului” şi „Pădurea înseamnă viaţă”. 

„Participanţii atrag atenţia că astfel de incidente violente împotriva libertăţii presei şi a apărătorilor pădurilor trebuie să înceteze. Totodată, aceştia solicită Ministerului de interne să trateze cazul cu maximă seriozitate. Este nevoie că adevărul să iasă cât mai curând la lumină. Generaţiile viitoare merită şansă să crească într-o societate mai bună unde toţi să ne simţim în siguranţă, apăraţi şi respectaţi de autorităţi”, au transmis, pe Facebook, reprezentanţii Agent Green. 

Activiştii de mediu prezenţi duminică în pădurea de la Panaci sunt nemulţumiţi de faptul că toţi agresorii a fost lăsaţi în libertate după ce au fost audiaţi. Ei consideră precedentul drept unul care poate încuraja, pe viitor, astfel de agresiuni. 

Patru dintre bărbaţii implicaţi în agresarea a doi jurnalişti şi a unui activist de mediu, în judeţul Suceava, reţinuţi vineri sub acuzaţiile de ”lovire sau alte violenţe" şi ”purtare abuzivă”, au fost plasaţi sub control judiciar.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

Kosmin Abraham
19.09.2021, 18:43:25

solutia e relaxarea regimului armelor si munitiilor pentru romani. interlopii oricum nu respecta legea. ei au deja arme. pedepsiti sunt doar oamenii care respecta legea.

-11 (15 voturi)
Bongo Pongo
19.09.2021, 18:43:45

De ce nu ii bagati la "zu haus" pe cate 20 de ani?

-8 (12 voturi)
uicanelu
19.09.2021, 18:58:27

Dragi activisti de mediu, sa va intre odata in cap pentru todeauna: taiatul si jefuitul padurilor este promovata, acceptata, sustinuta permisa de guvernul si parlamentul Romaniei. Nu aveti nici o sansa in lupta voastra, guvernul doar se preface ca va sustine, in realitate sustine mafia lemnului. Daca voi castigati, ei vor pierde multi bani, si asta guvernul si politicienii nu vor permite niciodata.

+3 (3 voturi)
Ilie de la sculărie
19.09.2021, 20:02:03

Reactia MAI: Bode doarme cu spume la gura si basini la fund.

+12 (12 voturi)
a4
19.09.2021, 20:07:25

in mod normal (dar nu ie cazul statului bananier romanistan) control judiciar insemna incarcerare pana se stavilesc roate probele pentru a merge direct in fata tribunalului.deci incao data deep fake state romanistanez isi face datoriapentru mafie:)

-11 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (26)

Modifică Setările