Suceava

articolul anterior articolul urmator

Rezultatul anchetei epidemiologice în cazul ÎPS Pimen: nicio persoană intrată în contact cu arhiepiscopul nu s-a îmbolnăvit de Covid-19

6
29 Apr 2020 11:16:06
Autor: Oana Şlemco
ÎPS Pimen, la slujba de Înviere. FOTO: Oana Şlemco
ÎPS Pimen, la slujba de Înviere. FOTO: Oana Şlemco

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a încheiat ancheta epidemiologică în cazul ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, infectat cu COVID-19.

Direcţie de Sănătate Publică Suceava, a anunţat că cei 25 de preoţii, din diferite parohii, care au intrat în contact cu ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, infectat cu COVID-19, au rezultate negative le testul pentru noul coronavirus.

Pe de altă parte, site-ul avereabisericii.ro transmite că ÎPS Pimen s-ar fi împărtăşit în noaptea de Înviere şi în ziua următoare, împreună cu alţi călugări, din acelaşi potir. Sursa citată arată că niciunul dintre respectivii călugări nu s-au infectat.

Mesajul este următorul: „Vreau să aveţi în vedere faptul ca ierarhul nostru IPS Pimen a slujit în noaptea de Paşti precum şi luni, alături de toţi părinţii de la mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou. Cu toţii s-au împărtăşit dintr-un potir, afară de unul singur, părintele diacon, care a facut paracliserie si s-a îngrijit de buna randuială a slujbei. Acum, după atât de multă vorbărie şi indignare pe la televizor, au ajuns testele părinţilor şi ale muncitorilor de la Sfântul Ioan. Din toti cei testaţi, unul singur a ieşit pozitiv, şi acesta este tocmai părintele care NU s-a împărtăşit din potirul ţinut de ÎPS Pimen. Aceasta a rânduit Dumnezeu pentru cei căldicei care se apropie de Sfântul Potir şi de „infama linguriţă”.

DSP Suceava a transmis că, dincolo de cei 25 de preoţi, a mai recoltat probe pentru COVID-19 de la peste 30 de persoane de la Mănăstirea „Sf. Ioan din Suceava”, unde locuieşte ÎPS Pimen. Doar şase au avut rezultate pozitive la test, dintre care doi preoţi şi patru persoane din sectorul administrativ.

 ÎPS Pimen a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava pe 20 aprilie, cu simptome de COVID 19. Diagnosticul a fost confirmat prin test de laborator. Înaltul prelat a fost transportat cu un elicopter al MAI la Bucureşti pentru a fi tratat la Institutul „Mtei Balş”.

 Pe de altă parte, focarul de COVID-19 de la Mănăstirea Dragormirna a fost stins. Cele două măicuţe diagnoasticate s-au vindecat. Lăcaşul de cult a fost redeschis, după ce a stat închis timp de două săptămâni.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Găvrilă
29.04.2020, 11:29:30

Sa fie o pedeapsa Dumnezeiasca pentru turnatorii de la securitate? Scuze...am uitat, astia gen pimen, daniel, etc nu tare cred in Dumnezeu...asta-i pt plebea

+2 (4 voturi)
Toru Okada
29.04.2020, 11:48:05

posibil sa fie adevarat ce spui. daca pedeapsa Divina s-ar manifesta atat de evident si tintit si cu o duritate extrema inseamna mai multe lucruri, pe cale logica: - in primul rand este dovada dincolo de orice dubiu ca Dumnezeu exista. - in al doilea rand inseamna ca daca Dumnezeu exista, atunci Sfintele Sale Scripturi sunt adevarate - in al treila rand, stim din Sfintele Scripturi ca toti suntem pacatosi, nimeni dintre muritori nu este fara de pacat - atunci toti ar trebui sa ne pocaim si sa ne rugam pentru mila Lui Dumnezeu, sa nu intre cu noi la judecat ci sa ne ierte Deci sa ne fereasca Sfantul sa ai dreptate!

-3 (5 voturi)
AdrianSC
29.04.2020, 12:58:56

:))) De ce nu te pocaiesti singur si ii lasi pe ceilalti in pace? Sau ti-e frica ca o sa ajungi in rai singur si dupa autoizolarea asta nu ti se pare chiar misto?

+2 (2 voturi)
Bruxelles Molenbeek
29.04.2020, 13:30:01

IP man a luat virusul probabil se la vre-un studenție de la teologie. Dădea ipman meditatii in particular

0 (2 voturi)
Marius Dumitru
30.04.2020, 00:15:41

Hai să luăm faptele la rece. Bun a sărit gloata, l-a sfîșiat, ne-am ostoit setea. 1. Pimen a fost pe front acolo - a făcut rost si a dat 2 ventilatoarea chiar la inceput, când spitalul era in degringoladă. Au donat materiale tot la inceput in clipele cele mai grele. Au organizat voluntarii si au cazat carantinatii in manastiri. Plus bani. Era greu să nu iei virus in Suceava cand tu te ocupi cu chestiile astea. Bucurati=vă că s-a imbolnăvit, dacă vă face plăcere. Eu nuș ce să zic. 2. Chestia cu elicopterul s-a tot răsdiscutat dar pe fond știm că oricum pleca elicopterul cu tânărul grav si cum Pimen are 90 de ani corespunde criteriilor de prioritizare. Nu știm să fi murit cineva din cauză că n-a fost transportat, in clipa aia toti erau stabili. Era și noapte. Mă rog, cine vrea poate să interpreteze fierbinte la ură. Dar pe fond nu e nimic 3. Chestia cu securitatea - lumea nu a citit dosarele : din câte am citit avea două dosare: unul pentru că ajutase un tip care voiasă fugă in America și Pimen a fost interogat că de ce l-a ascuns la mănăstire. Deci era mai mult INTEROGATORIU decât INFORMARE. Nu era operativ, era adus la secție. Al doilea dosar e tot așa - omul venit de dincolo e adus să dea informatii despre unul si altul: Pimen mi se pare viclean: zice că x nu s-a acomodat la vreme, că nu-i priește, că ii e dor de țară. Din nou, INTEROGATORIU NU NOTĂ INFORMATIVĂ. Mi se pare dubios că nu am scos politicienii, ziariștii bogătașii din arhive - ăia care 30 de ani au făcut si desfăcut, dar scoatem intelectuali sau preoti care erau tracasati , interogați și ii prezentăm pe ei obsesiv ca informatori, ii dăm multimii să-i sfâșie. Nu vi se pare că e securistică diversiunea? Hodor ăla credeti că a ajuns pe bune șeful arhivelor să scoată el dosare cand trebuie si cui trebuie? Mi se pare sistemul securistic absolut ! Păi Pimen era interogat nu colaborator! Zice si el banalități, meteorologie si informatii inutile date special ca să nu afecteze. Pimen nu e un turnător, n-a dat note operative. A vorbi la interogatoriu dar a zis nimicuri. De aia Securitatea a dat o notă că nu au nevoie de el, era inutilizabil. Omul nu e erou dar nici turnător zic eu. 4. Știrea asta stinge si isteria cu genocidul ortodox etc. Seriously, intră 1 milion de oameni din diaspora, explodează focare pe filiera celor intrati, explodează spitalele și noi de Pimen ne ocupăm anume - n-am văzut anchete cu sute de focare datorate intrărilor din diaspora. Asta e - la rece e altfel decît la cald.

0 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (6)