Suceava

articolul anterior articolul urmator

Secretarul de stat Ionel Oprea: O parte din cadrele medicale de la Spitalul Suceava refuzau să poarte echipamente de protecţie. Există echipamente suficiente

29
3 Apr 2020 23:38:43
Autor: News.ro
Secretarul de stat Ionel Oprea spune că există suficiente echipamente de protecţie. FOTO MApN
Secretarul de stat Ionel Oprea spune că există suficiente echipamente de protecţie. FOTO MApN

Secretarul de stat Ionel Oprea, care coordonează echipa militară de conducere de la Spitalul Judeţean Suceava, a declarat, vineri, că o parte din personal a refuzat să poarte echipamentele de protecţie, de aceea s-a ajuns la un număr atât de mare de infectări.

„În mod paradoxal, o parte din cadrele medicale refuzau să poarte aceste echipamente, iar aceasta este una din explicaţiile pentru care aici sunt atât de mulţi medici şi asistenţi infectaţi cu COVID-19. Dar acest comportament se va schimba şi oamenii au înţeles că trebuie să poarte echipamentele de protecţie”, a declarat generalul-maior Ionel Oprea, pentru Monitorul de Suceava.
 
Potrivit acestuia, există echipamente suficiente, resursa umană fiind o problemă care trebuie rezovată cât mai curând, astfel încât unitatea sanitară să fie operaţională la capacitate maximă într-o săptămână.
 
Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, un număr de 474 de cadre medicale sunt infectate cu COVID - 19, 318 dintre acestea fiind din Suceava. 
 
Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru şi secretarul de stat Ionel Oprea au mers, joi, la Suceava după ce noua conducere a Spitalului Judeţean a demisionat.
 
Ionel Oprea va rămâne la Spitalul Judeţean pentru gestionarea situaţiei şi coordonează echipa militară de conducere, formată din colonelul medic Daniel Derioiu şi directorul medical - locotenent-colonel medic Dinu Chioralia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

29 Comentarii

kitty kat
4.04.2020, 00:12:34

Mda, cadrele medicale au refuzat acele echipamente pt. cå a dat depresia peste ei ...cum så munceascå ei fårå spagå?

+3 (15 voturi)
Aurelu Flogea
4.04.2020, 00:18:42

Ruşâni!

+2 (6 voturi)
Mircea Nistor
4.04.2020, 00:49:06

Generale,trageţi un glonte în cap,cum se cuvine celor care-şi pierd onoarea. Dracu` te-a pus să faci asemenea afirmaţii ?! Adică ,medicii şi asistenţii din Sptalul Suceava bat câmpii,de parcă ar fi fost contaminaţi cu LSD,nu cu coronavirus,şi ,noroc mare că vii matale,cu "bolovanii' pe epoleţi de la Bucureşti, să ne spui cum stau de fapt treburile .Las-o jos,că măcăne .Ţi-aş spune eu să-ţi fie ruşinică, dar mi-e clar ca ziua că ai pierdut-o undeva pe drum de la Bucureşti încoace .O fi "ieşit" de la decontaminanţi ? Dacă mai rămîi prin Ţara de Sus,poate te " molipseşti" la loc de bun-simţ .Aşteptam un Salvator de la Bucureşti,nu un Moş Teacă care se luptă cu epizootia ,bătând fabulos câmpii....

-7 (15 voturi)
Pompierul Parpoules
4.04.2020, 01:18:33

Nu existau echipamente. Ce sa poarte medicii?

+1 (9 voturi)
Sorin Ionascu
4.04.2020, 01:34:20

Poate ca existau. Sub lacat. Si aia, ai dreq, nu voiau deloc sa le poarte, asa cu lacat.

-1 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (29)

Modifică Setările