Suceava

articolul anterior articolul urmator

Senator AUR dormitând în Parlament: „Eram în poziţia vishuddha chakra, activează conexiuni mintale speciale“

82
26 Dec 2020 11:51:53
Autor: Oana Şlemco
FOTO: stirisuceava.net
FOTO: stirisuceava.net

Sculptorul Mircea Dăneasă, senator AUR de Suceava, ar fi fost surprins dormind în Parlamentul României, chiar în prima săptămână de mandat. Într-o imagine publicată de presa locală se vede că parlamentarul stă cu ochii închişi, bărbia în piept. Senatorul nu purta masca de protecţie.

Senatorul AUR Mircea Dăneasă ar fi fost surprins dormind pe un scaun în timpul unei şedinţe parlamentare. 

Imaginea a fost publicată de site-ul stirisuceava.net.

În fotografie se observă că parlamentarul stă inert, cu ochii închişi, în timp ce masca din material plastic transparent îi era căzută. Nu-i mai acoperea nici nasul şi nici gura.

Contactat de reporterul „Adevărul”, parlamentarul a explicat că nu dormea, ci că se afla într-o poziţie care îi stimula creativitatea. În plus, el nu se afla la Senat, ci la Camera Deputaţilor atunci când a fost fotografiat. 

„Acolo este Camera Deputaţilor. Eu eram lângă un deputat AUR şi poziţia aia înseamnă presiune pe stern. Asta activează ceea ce în sanscrită se numeşte <vishuddha chakra>.

Asta activează conexiunile mintale speciale. Poeţii o folosesc pentru inspiraţie, când vor să scrie. 

Contextul: eram în Camera Deputaţilor, cu o seară înainte de ultima zi parlamentară, când s-au votat comisiile de interpelare a miniştrilor. 

Şedinţa s-a terminat pe la două noaptea. Grupul parlamentar de deputaţi AUR a părăsit sala în semn de protest, era noapte târziu. La noi, la Senat, se terminase activitatea şi noi nu am protestat, am stat până la sfârşit. 

M-am dus apoi în Camera Deputaţilor să văd care este atmosfera. Ca să îmi dau seama pe cont propriu de ce au plecat. Am stat mult acolo. Eram obosit, dar nu îmi era somn. Mă incitaseră războaiele acelea feroce şi voiam să văd cum se concluzionează. S-au concluzionat că cei care aveau majoritatea au făcut cum au vrut. Nu dormeam acolo. Îmi pregăteam nişte idei pentru a doua zi la interpelare. Aveam interpelare la comisia Buget-Finanţe-Bănci şi mă gândeam dacă este oportun să pun întrebări negative sau să fac o interpelare pozitivă şi mi-am construit două direcţii cu fraze adecvate. Asta mi-a prins bine”, a declarat parlamentarul sucevean pentru „Adevărul“. 

El a recunoscut că nu poartă tot timpul masca de protecţie impotriva SARS-CoV-2 şi a explicat de ce. 

„Atât timp cât eu apreciez că în faţă, în spate, lateral, stânga, dreapta nu este risc să contaminez pe cineva sau să fiu contaminat, consider că purtarea măştii este o idioţenie”, a spus sursa citată. 

Senatorul în vârstă de 65 de ani se află la primul mandat.

Mircea Dăneasa este sculptor, autorul statuii „Bucovina înaripată”, din centrul municipiului Suceava. Artistul a declarat pentru postul regional de televiziune Intermedia Suceava că prietenii „între ghilimele” de pe Facebook au fost dezamăgiţi când au auzit că este candidat la Senat. 

„Ăsta este sculptor, pictor, mâzgâleşte. O fi el talentat, dar exerciţiul neuronilor presupune alte facultăţi. Vreau să le spun acelor prieteni că am terminat clasa a VIII-a cu 10. Am terminat Liceul de Arte Plastice din Deva cu examenul de Bacalaureat cu 9,5. Am terminat Institutul de Arte Plastice din Bucureşti „Nicolae Grigorescu” cu diplomă de merit”, a spus sculptorul în timpul unei dezbateri electorale. 

AUR a obţinut în Suceava cel mai mare scor al partidului din ţară - 14,72% la Senat.

Vă invităm să citiţi şi:

Medicul Virgil Musta, înainte de a lua prima doză de vaccin anti-SARS-Cov-2: Majoritatea efectelor secundare sunt la nivelul braţului, acolo unde se injectează

Marian Godină, acuzat că prezintă date confidenţiale şi decredibilizează victima incidentului de la Carrefour Braşov. Reacţia celebrului poliţist

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

82 Comentarii

gyll
26.12.2020, 12:04:03

Care este problema? Asta au votat românii, asta au. Auzi ce "explicație ".

+25 (35 voturi)
Ţepeş
26.12.2020, 12:44:03

gyll Numai senatorii USR au voie să doarmă în parlament. Mihai Goțiu știe de ce. Votat tot de către români. Și are niște explicații la fel de savante.

-23 (47 voturi)
jean valjean din salajean
26.12.2020, 12:11:04

Dovada ca exista lumi paralele...omu vorbea cu niste preteni din alte universuri care e problema? Ignorantii tind sa faca misto de ceea ce nu inteleg. Fiti buni si intelegatori de sarbatori. Din 4 ianuarie gata ! Revenim :)

+17 (21 voturi)
Corina
26.12.2020, 12:41:30

Într-adevăr, uitându-te mai bine, nu pare să doarmă. Și are argumente pentru toate, mai puțin pentru lipsa măștii. Ciudat e că membrul unui partid care se prezintă ca ultraortodox face reclamă practicilor religioase indiene.

-5 (43 voturi)
Popa Pius
26.12.2020, 12:46:00

Încă un haurit care n-are toată țigla pe casă. Or mai fi mulți?

+19 (29 voturi)

Vezi toate comentariile (82)

Modifică Setările