Suceava

articolul anterior articolul urmator

Soluţia tranşantă a lui Ştefan Mandachi pentru salvarea turismului din Bucovina, intrat în colaps din cauza pandemiei

4
25 May 2020 10:19:42
Autor: Oana Şlemco
Antreprenorul Ştefan Mandachi (cel din stânga, care stă pe bancă şi are căciula pe cap) şi fotograful Cătălin Urdoi. FOTO: Facebook/Ştefan Mandachi
Antreprenorul Ştefan Mandachi (cel din stânga, care stă pe bancă şi are căciula pe cap) şi fotograful Cătălin Urdoi. FOTO: Facebook/Ştefan Mandachi

Suceveanul Ştefan Mandachi a scris pe contul său de Facebook că-n Bucovina se trăieşte din turism, iar acum această industrie este în colaps. Antreprenorul care are un hotel în Suceava şi un lanţ de restaurante în România crede că problema s-ar putea rezolva dacă Ministerul Turismului şi-ar muta sediul la Suceava.

Antreprenorul sucevean Ştefan Mandachi a arătat că s-a gândit la o soluţie pentru a ajuta turismul din Bucovina care a intrat în colaps, după izbucnirea pandemiei de COVID-19. Judeţul Suceava are cele mai multe cazuri de infectare din ţară.

„Cum s-ar putea resuscita turismul şi afacerile în zona noastră? În Bucovina se trăieşte din turism (HORECA) iar acum industria este în colaps (nu exagerez). (...) Iată despre ce e vorba:1. Ministerul Turismului îşi mută sediul la Suceava!!! DA! Mutăm pentru patru ani capitala turismului în Bucovina!!! Ce pas uriaş ar fi... ce decizie simbolică, ce gest demenţial! Bucovina (supanumită Ierusalimul Europei) este zona cu cel mai mare potenţial turistic din România. Dacă am face o strategie naţională pentru a înflori Bucovina, ulterior, modelul ar fi copiat ca o franciză de celelalte regiuni de la noi, cu un potenţial turistic uriaş. Am putea trăi toată România din turism şi PIB-ul ar creşte ca Făt Frumos. Ulterior, mutăm ministerul la Sighişoara, Maramureş, Tulcea şi Băile Felix. Deja s-a demonstrat că şedinţele se pot face pe skype sau zoom foarte uşor, prin urmare nu există nicio scuză cu privire la comunicarea dintre ministere. De asemenea, avem aeroport la Suceava. Dacă arde ceva la Guvern, la nevoie, transportăm ministrul cu elicopterul. Videoconferinţele cu prefecţii cum de se pot ţine impecabil online? Mutarea ministerului trebuie luată la pachet cu o alta:”, a arătat Mandachi.

Antreprenorul a mai pus că Ministerul Transporturilor ar putea, la fel de bine, să-şi mute sediul la Botoşani, un alt oraş de graniţă a Uniunii Europene. În opinia lui Ştefan Mandachi, mutarea ministerului ar urgenta construirea unei autostrăzi care să lege regiunea de restul ţării.

„Siretul face parte din Suceava, care este cel mai izolat judeţ al ţării în ceea ce priveşte infrastructura rutieră şi de cale ferată. Degeaba mutăm Turismul la Suceava dacă turiştii nu au pe unde să năvălească spre noi. Nu pot pluti până aici cu farfurii zburătoare. Trebuie făcută o autostrada urgent!!! Mai ales acum, după pandemie. Este motivul excepţional să ne mişcăm curul la treabă! Autostrada este imperios necesară şi momentul este istoric! În maxim trei ani poate fi făcută lejer. (Dar stai să vezi justificări cu pandemia... minum zece ani avem de înghiţit scuze)”, a arătat antreprenorul care a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova, în semn de protest faţă de faptul că regiunea nu dispune de infrastructură rutieră modernă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

D. Veselu Pentagon
25.05.2020, 10:54:05

Se traieste din exploatarea lemnului, legala si ilegala. E singura productie ramasa in viata, si aia prin mila naturii. Restul - servicii, ca frizeria, ai clienti tunzi, n-ai clienti,.. mai stai. Nu poti sa-i bagi cu forta la tuns. Ati inchis industria si visati "sa navaleasca turistii" pe autostrazi.

+1 (1 vot)
Stefan din Nord
25.05.2020, 11:27:06

Si din tigari Colcaie contrabandistii pe aci in jeep-uri 4x4

Ba! ciudă
25.05.2020, 11:32:35

Jeep,jeed Hurrah! Ai auzât și-a pățit văru to? I-a scris unui văr de-al lui (nu și al tău) să-i trimită un șip. Șî crezi, că i-a trâmis??? I-a trâmis o oaie!

Ba! ciudă
25.05.2020, 11:28:27

Măi Mandach, măi! Lasă bre Bukowina, bat-o vina! chi ai promis c-aduși Srî Lanchei în Stântu Gheorgh cel Secuiesc.. Te țî de cuvânt, ori, ba? Na, du-te ca fuljeru pi autostrăduța ta, di ditamai un metru liniar....

Modifică Setările