Suceava

articolul anterior articolul urmator

Spaţii şi bunuri ale STS şi SRI au fost afectate de incendiul de la Palatul Administrativ din Suceava

5
6 Mar 2021 16:57:21
Autor: Oana Şlemco
FOTO: Aurelian Tyron
FOTO: Aurelian Tyron

Birourile cu servere şi documente secrete gestionate de STS şi SRI au fost afectate de incendiul de la Palatul Administrativ din Suceava. Cele două instituţii au puncte de lucru în edificiu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Alin Găleată, a anunţat că incendiul care a mistuit mansarda Palatului Administrativ din Suceava a fost lichidat în după-amiaza zilei de sâmbătă, 6 martie, la ora 15.50.

Incendiul a fost anunţat prin 112 la ora 8.55. Alin Găleată a mai spus că s-a format o echipă de specialişti care va stabili cauza probabilă a incendiului.

Clădirea care găzduieşte în mare parte Consiliul Judeţean şi Prefectura Suceava a luat foc în dimineaţa zilei de sâmbătă, 6 martie. Flăcările au transformat în scrum mansarda edificiului de patrimoniu, care avea o suprafaţă de 2.000 de mp.

În Palatul Administrativ au punct de lucru şi STS şi SRI. Birourile celor două instituţii au fost afectate de incendiu. Presa locală a arătat că cele două instituţii au reuşit să salveze datele pe care le aveau în birouri. 

Martorii care au urmărit intervenţia de stingere a incendiului spun că la început pompierii au avut probleme cu presiunea apei. Aspectul a fost confirmat de purtătorul  de cuvânt al ISU, Alin Găleată. Reprezentantul ISU a menţionat că problema presiunii apei a fost remediată după câteva minute şi că nu a afectat intervenţia.

Clădirea de patrimoniu care a luat foc se află chiar în centrul municipiului Suceava. A fost construită în 1904 – 1905.

În 2015, a fost refăcută mansarda. Construcţia avea autorizaţie de la ISU, potrivit spuselor preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Era dotată inclusiv cu senzori de fum.

În urma incendiului, acoperişul clădirii a fost puternic afectat, dar focul nu s-a extins şi la celelalte etaje ale edificiului sau la celelalte clădiri din zonă.

Totuşi, apa folosită de pompieri pentru lichidarea incendiului a  afectat etajele inferioare ale Palatului Administrativ.

Rămâne de văzut unde se vor muta angajaţii instituţiilor ale căror birouri au fost mistuite de flăcări. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

Comori din epoca bronzului. Misteriosul tezaur din vremea tracilor de la Rădeni

Sute de copii abuzaţi în fel şi chip. Cum a ajuns o fetiţă jucăria sexuală a unor bătrâni perver

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Vanatorul/d.c.
6.03.2021, 17:41:04

”Birourile cu servere şi documente secrete gestionate de STS şi SRI au fost afectate de incendiul de la Palatul Administrativ din Suceava.” I-a ajuns blestemul lui Geronimo. ”Arde-v-ar focul sa va arda de neosecuristi si fraudatori electorali”..!

-8 (12 voturi)
Maresalul Barâşnikov Barâşnikov
6.03.2021, 19:39:34

Focul a fost pus ptr a distruge documente aflate in arhive. La fel au dat foc la primaria sector 1 ptr a sterge urmele restituirilor ilegale de cladiri si terenuri si la facultatea de litere care a eliberat diplome studentilor care au urmat fictiv cursurile. La fel si fratele lui Basescu, Mircea care a dat foc vaporului in portul constanta ptr ca luase banii dar nu facuse nici o reparatie.

-1 (5 voturi)
LAMURITORUL
6.03.2021, 17:43:31

Nu stiu de ce, dar am un feeling ca tocmai din cauza chestiilor SRI a izbucnit incendiul, sau...cum sa zic...ca sa ia foc alea s-a pogorat incendiul.

+1 (1 vot)
emoji
6.03.2021, 18:09:57

Ce cauta "punctele de lucru" ale unor astfel de institutii militarizate intr-o cladire civila ?

+1 (1 vot)
Mihai Popescu
6.03.2021, 18:31:59

Pai este clar ca trebuie sa le dam bani mai multi la STS si SRI si sa le marim salariile si pensiile speciale nemuncite. Ei sunt modesti nu vor decit cit mai multi bani.

-5 (7 voturi)
Modifică Setările