Suceava

articolul anterior articolul urmator

Spital de îngrijiri paliative din Suceava intrat în carantină. Zeci de pacienţi şi angajaţi au fost diagnosticaţi cu Covid-19

2
8 Apr 2020 19:42:51
Autor: Oana Şlemco
Spitalul de Îngrijiri Paliative llişeşti FOTO newsbucovina.ro
Spitalul de Îngrijiri Paliative llişeşti FOTO newsbucovina.ro

Mai mulţi pacienţi ai Spitalului de Îngrijiri Paliative din comuna suceveană Ilişeşti s-au infectat cu noul coronavirus. Totodată, au fost depistaţi pozitiv şi unii dintre angajaţi. Din acest motiv, Direcţia de Sănătate Publică Suceava a decis să carantineze unitatea.

Directorul executiv al DSP Suceava, medicul Elena Manuela Trifan, a declarat pentru NewsBucovina că personalul şi pacienţii internaţi la Spitalul de Îngrijiri Paliative Ilişeşti au fost testaţi pentru COVID-19, fiind depistaţi pozitiv majoritatea pacienţilor şi o parte a angajaţilor.

“În aceste condiţii, la unitatea spitalicească respectivă a fost efectuată o anchetă epidemiologică şi s-a luat decizia ca o parte din personalul medical, mai exact persoanele care au fost depistate pozitiv şi sunt asimptomatice, să rămână carantinat în spital şi să îngrijească pacienţii pozitivi de acolo, iar restul persoanelor vor sta în izolare la domiciliu, timp de 14 zile. Apreciez disponibilitatea personalului care a dorit să rămână şi să continue să îngrijească pacienţii de acolo. Am considerat că este soluţia cea mai bună pentru toată lumea”, a explicat medicul Elena Manuela Trifan.

În spitalul de la Ilişeşti sunt internaţi 41 de pacienţi. Doar 8 dintre ei au fost negativi la testare. Pe de altă parte, 11 dintre angajaţi au fost confirmaţi pozitiv.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Utilizator Adevărul
8.04.2020, 20:19:29

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
9.04.2020, 06:42:01

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările