Suceava

articolul anterior articolul urmator

Spitalele din Suceava, doborâte rând pe rând de coronavirus. Medicii dau bir cu fugiţii: „Unul tocmai şi-a luat concediu de creştere a copilului“

31
26 Mar 2020 14:24:26
Autor: Oana Şlemco
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

COVID-19 a ajuns în mai toate spitalele din judeţul Suceava. Doi medici de la unităţile medicale din Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc, care au făcut gărzi la Spitalul Judeţean Suceava, au fost diagnosticaţi pozitiv. Alte cadre medicale au fost testate şi aşteaptă rezultatele.

Virusul chinezesc a ajuns şi în celelalte spitale din judeţul Suceava. Un şef de secţie şi o asistentă şefă de la spitalul din Câmpulung Moldovenesc s-au infectat cu COVID-19.

Directorul unităţii medicale, Adrian Cosinschi, susţine că spitalul poate să facă faţă urgenţelor chirurgicale din zona de munte a judeţului Suceava, însă nu poate să primească pacienţi cu COVID 19, pentru că n-are spaţii de izolare şi nici personal de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Un alt medic de la Fălticeni a fost testat pozitiv pentru acelaşi tip de virus, iar mai mulţi colegi ai acestuia se află în izolare şi aşteaptă rezultatele testului.

Situaţia nu este roz nici la Rădăuţi. Până acum, niciun medici nu a fost confirmat cu coronavirus, dar mai multe cadre medicale se află în izolare la domiciliu şi aşteaptă rezultatele testului.

În plus, un medic care ar fi putut să-i ajute pe pacienţii infectaţi în perioada aceasta şi-a luat concediu de creştere a copilului pentru o lună. „A dat bir cu fugiţii. Medicul putea să aibă grijă de pacienţii cu COVID 19. Înainte de a depune actele pentru creşterea copilului, a cerut concediu medical pentru că-l doare spatele. Nu ştiu cum a putut să semneze un medic de familie un astfel de concediu”, a declarat managerul Traian Andronache de la spitalul Rădăuţi.

Managerul a mai spus că spitalul va rămâne în scurt timp fără echipamente de protecţie. Este vorba despre mănuşi, bombinezoane şi măşti. Traian Andonache a informat Direcţia de Sănătate Publică în acest sens. La Rădăuţi sunt transferaţi şi pacienţii din municipiul Suceava şi comunele limitrofe, care n-au COVID.

Situaţia bolnavilor de COVID-19 din judeţul Suceava este dramatică. Sunt înregistrate cele mai multe îmbolnăviri din ţară şi cele mai multe decese. Peste 100 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Suceava sunt infectate. Unitatea medicală are nevoie de personal şi a iniţiat o procedură de angajare fără concurs pentru 15 asistente medicale, pe o perioadă de 6 luni.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

31 Comentarii

Lamuritorul
26.03.2020, 14:34:23

Cum incepu "distractia" mai bine, cum incepura sa-si dea arama pe fata, stim cu totii "calitatea" etica a spagasinilor din Romanica. Vai de noi cu astia!

+9 (11 voturi)
Costica vasile
26.03.2020, 14:53:09

De ce nu ia masuri ....de urgenta ....Johanis ? Este stare de urgenta....sa scoata armata !Nu pe strada ci la spitalele vizate ! Nu poate ?

-3 (11 voturi)
Culi
26.03.2020, 15:24:43

Acel doctor care a provacat raspandirea viruslui cadrelor medicale si inchiderea spitalului (SUCEAVA)merita cel putin 10 ani de detentie pentru fiecare pacient infectat.

+6 (8 voturi)
cioian ioian
26.03.2020, 15:45:01

Baronul vechi cetăți ai Sucevei ,este cel ma mare INFRACTOR al politic romînești,vă întreb dragii cititori,CÎȚI BARONI au rămas de la înăceputul poliicii romînești ,pînă acum?...eu șiu, vă rog să-mi răspundeți,cel puțin TREI, în MOLDOVA.

+4 (4 voturi)
Popa Pius
26.03.2020, 16:42:25

Mda. Sintem medici numai cind e vorba de salarii, cind avem iures si responsabilitate ne tragem pe fese in jos. Adica ”la placinte, inainte, la război, inapoi”...

+5 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (31)

Modifică Setările