Suceava

articolul anterior articolul urmator

Spitalul Judeţean Suceava, singurul din ţară care permite vizitarea pacienţilor în stare gravă, inclusiv de la ATI-COVID

3
6 Apr 2021 10:24:41
Autor: Oana Şlemco
FOTO: GSP.ro
FOTO: GSP.ro

Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava este singurul din ţară care permite vizitarea pacienţilor aflaţi in stare gravă, inclusiv în secţia de Terapie Intensivă COVID-19.

Managerul Spitalului Judeţean Suceava, medicul Alexandru Calancea, a anunţat că pacienţii în stare gravă, inclusiv cei internaţi în secţia ATI-COVID, pot să primească vizite. Unitatea medicală a aprobat o procedură în acest sens.

Pacientul poate fi vizitat o dată pe săptămână de către o rudă de gradul I.

Ca să ajungă la patul bolnavului, aparţinătorul trebuie să depună o cerere la secretariatul unităţii medicale. Solicitarea este evaluată şi ulterior aprobată de către directorul medical.

Înainte să intre pe secţie, vizitatorul semnează un document prin care îşi asumă unele riscuri şi respectarea protocolului de vizită. Apoi, este ajutat să îmbrace echipamentul de protecţie împotriva SARS-CoV-2.

Alexandru Calancea a explicat că s-a gândit încă de anul trecut din luna iulie să aprobe o astfel de procedură.

„Am făcut lucrul acesta pentru că este omeneşte. Pacienţii aflaţi în stare generală foarte gravă pot fi vizitaţi de o singură rudă de gradul I, care depune o cerere la directorul medical. Această cerere este analizată iar apoi rudele urmează un traseu bine stabilit cu echipare şi dezechipare, fiind urmărit pe tot traseul de un cadru medical. Nu am copiat acest model. A venit firesc în mintea şi sufletul cadrelor medicale. Suntem oameni, ştim ce înseamnă suferinţa”, a declarat Alexandru Calancea. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Răzvan Cherecheş, despre imunitatea după vaccinarea împotriva COVID-19: „Durează mai mult de 8 luni”

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş: „Vaccinul anti-COVID nu va fi obligatoriu niciodată“

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

miron miron
6.04.2021, 10:32:32

La inceput Suceava a fost leaganul imbolnavirilor de cov 19. Acum e ultima si permite vizita in spital. Chiar ca e un miracol.

+1 (1 vot)
Camelia Sorescu
6.04.2021, 11:07:25

Transparența și onestitatea joacă un rol fundamental în gestionarea situațiilor de criză. Cu atât mai mult cu cât permițând vizitele se ridică de pe sufletul rudelor și prietenilor greutatea posibilității ca pacienții internați acolo să fie tratați prost sau neglijent așa cum s-a petrecut la ATI Sibiu și ATI Bistrița. https://www.turnulsfatului.ro/2021/03/07/rdquo-si-eu-am-omorat-oameni-rdquo-dezvaluiri-socante-din-sectia-ati-covid-a-spitalului-judetean-180535 https://timponline.ro/calvarul-covid-cum-arata-o-femeie-externata-din-spitalul-de-urgenta-bistrita-pentru-tratamentul-careia-s-au-cheltuit-19-000-de-lei/ Să nu uităm că la Sibiu s-a dispus un control iar descoperirile au fost revoltătoare. Fișe de tratament necompletate, arhivarea defectuoasă a documentației medicale pentru fiecare pacient, lipsa parafei medicilor specialiști pe actele oficiale și multe alte lucruri care ridică suspiciunea rezonabilă că există posibilitatea ca unii decedați să fi fost victima neglijeței în serviciu sau a omorului prin imprudență. De altfel s-au aplicat și sancțiuni și „recomandări” cu titlu de obligație în realitate. Ceea ce face Suceava este un lucru frumos și de bun simț. Toate spitalele ar trebui să ia exemplu și să procedeze la fel.

-3 (3 voturi)
Robert Oppenheimer
6.04.2021, 12:09:43

Planeta Suceava are orbita excentrica. Nu stiu ce mai pot scorni, ca sunt deja o comoara de ciudatenii. Acum un an erau blindati de armata si nu se apropia nimeni la 100 de metri de spital, iar acum cu virusul mai fortos ca atunci, poti sa mergi si sa privesti Covidul in ochi. Sunteti siguri ca in Suceava nu e vorba de turnarea vreo unui episod din Zona Crepsculara?

Modifică Setările