Suceava

articolul anterior articolul urmator

Spitalul Suceava revine la activitatea normală: a fost internat primul pacient cu infarct, neinfectat cu SARS-CoV-2

1
1 Jun 2020 16:00:19
Autor: Oana Şlemco
FOTO: informtiata.ro
FOTO: informtiata.ro

Începând de luni, 1 iunie, Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava funcţionează cu sectoare non-COVID, fiind internat şi tratat primul pacient neinfectat cu SARS-CoV-2.

Cea mai mare unitate medicală din Suceava a fost declarată Spital - Covid la începutul pandemiei. Ministerul Sănătăţii a luat această decizie după apariţia focarului de COVID-19 în judeţul Suceava. Timp de aproximativ două luni, Spitalul Suceava s-au internat doar pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2. Bolnavii cronici au fost transferaţi în alte unităţi medicale din ţară.

În ultimele săptămâni, Spitalul Suceava s-a reorganizat, a creat sectoare pentru pacienţii cu COVID-19 şi pentru cei neinfectaţi. „Pacienţii care au nevoie de spitalizare sunt internaţi într-o zonă tampon, câte unul în salon, până când aflăm dacă sunt sau nu infectaţi. În funcţie de rezultatul testului, facem transferul bolnavului pe secţii”, a declarat managerul interimar al spitalului, Anatolii Buzdugan.

Directorul medical, dr. Valeriu Gavrilovici susţine că în această etapă spitalul se redeschide pentru urgenţele chirurgicale – neurochirurgie, chirurgie generală, ortopedie, urologie, şi cele medicale – cardiologie, medicină internă, diabet, gastroenterologie, nefrologie şi a făcut apel ca pacienţii să dea dovadă de responsabilitate şi să vină la spital doar dacă au o urgenţă.

După o pauză de două luni, pe 1 iunie, a fost internat la Suceava primul pacient neinfectat cu COVD-19, care a suferit un infarct.  Este vorba despre o femeie. Decizia a fost lăudată de mulţi suceveni pe reţelele de socializare, mai ales de cei care au atras atenţia că spitalul tratează persoanele infectate, dar îi lasă fără tratament pe diabetici, cardiaci sau pe bolnavii de cancer.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Gyuse Bogdan
1.06.2020, 20:14:22

Asa este, si nu altfel. Ca doar din bun simt, din atasament patritic-revolutionar, infarctul a facut o pauza. In ultimele 90 de zile Conv a provocat infarctul. Acum Conv a luat vacanta, pana ce reminiscentele psihotice se reactiveaza.