Suceava

articolul anterior articolul urmator

Stelian Tănase, după întâlnirea dintre Klaus Iohannis şi Donald Trump: „Putem bănui că au discutat despre armament“

1
22 Aug 2019 17:21:04
Autor: Oana Şlemco
Klaus Iohannis alături de Donald Trump. FOTO: Adevărul
Klaus Iohannis alături de Donald Trump. FOTO: Adevărul

Analistul Stelian Tănase a declarat, joi, la Radio Top Suceava, că după vizita în SUA preşedintele Klaus Iohannis a marcat un punct şi că pozele şi filmuleţele în care apare alături de Donald Trump „vor popula campania electorală“.

Stelian Tănase a declarat, joi, la Radio Top Suceava, că nu se ştie ce au discutat Klaus Iohannis şi Donald Trump în ora în care au stat singuri.

“Dacă au discutat singuri, înseamnă că Trump i-a zis nişte lucruri pe care nu putea să le zică în public. Putem să le bănuim. În primul rând, despre armament, americanii sunt interesaţi să vândă tot felul de echipamente. Şi România care aloca 2% din PIB pentru armată va trebui să achiziţioneze. Însă concurenţa celorlate ţări din NATO este acerbă, germană, franceză, suedeză. (...). Aşa că, probabil, Trump a pledat cauza echipamentelor americane. Şi România are o cerere, mărirea numărului de militari americani care se află pe teritoriului ţării. Pentru că atitudinea Moscovei este din ce în ce mai ostilă, mai tăioasă şi mai ameniţătoare aşa încât România trebuie să aibă garanţia că are capacitatea de a apăra teritoriul faţă de o agresiune care trece dincolo de vorbe”, a declarat Stelian Tănase.

Jurnalistul este de părere că SUA ar putea să relocheze militari din Germania şi Turcia în România. 

 „Şi din Turcia pentru că americanii duc o politică de a aduce echipamentele şi militarii mai spre graniţa fostei URSS, adică asta înseamnă Polonia şi România. Mai ales Polonia este un punct nodal în această strategie, pentru că este culoarul spre inima Europei. Trebuie sa spunem că Trump nu are la inimă NATO, nu are la inimă marile puteri europene, Franţa şi Germania. El priveşte foarte neîncrezător faptul că Germania face afaceri mari cu ruşii. În acest sens România va trebui să ia o decizie. Şi vom vedea ce urmează. Bănuiesc că asupra lui Iohannis vor exista presiuni din Berlin şi Paris. România este într-o situaţie dificilă şi cel mai greu este să pice între mese”, a arătat sursa citată.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

spaima vitelor
22.08.2019, 18:43:58

cine e STelica Tanase asta??? cu ce s-o facut remarcat??? oare nu suntem satui de aceeasi care ne-au adus in halul asta si nu ne mai lasa odata ????????????????..

-1 (1 vot)