Suceava

articolul anterior articolul urmator

Suceava: Gospodării inundate şi DN 18 blocat la Ciocăneşti

0
14 Jun 2010 13:42:27
Autor: adevarul

Mai multe gospodării au fost inundate azi-noapte de apele care au ieşit  din matcă la Ciocăneşti. DN 18 a fost blocat pentru 5 ore din cauza unor ruperi de nori.

Mai multe gospodării au fost inundate şi o porţiune de drum naţional a fost blocat, noaptea trecută, la Ciocăneşti, în urma unei ruperi de nori. După două zile de caniculă, aseară, la Ciocăneşti, s-a rupt cerul. Două păraie inofensive, părâul Negru şi Recea, s-au umflat şi au ieşit din matcă, din cauza ploii abundente.

Au căzut aproximativ 30 de l/mp. DN 18, cel care face legătura cu Maramureşul, a fost blocat cu aluviuni şi copaci aduşi de ape, timp de aproape 5 ore. De asemenea, au fost inundate 10 curţi şi două case din satul Botuş. Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe au intervenit pentru deblocarea drumului şi pentru a scoate apa din curţile oamenilor.

Din cauza cantităţilor de apă căzute şi a întunericului, intervenţia echipajelor de pompieri nu a fost una uşoară. „Au intervenit 15 pompieri de la detaşamentul Vatra Dornei, cei de la drumuri naţionale cu utilaje şi localnicii. Intervenţia a durat de la ora 20.30 până aproape de ora 1.00, când circulaţia pe DN 18 a fost reluată”, ne-a declarat Ioan Burlui, şeful ISU Suceava, colonel.

Fenomenele meteorologice au lăsat urme şi în alte localităţi din judeţul Suceava, existând ieri şi o atenţionare cu cod galben de fenomene meteorologice extreme. La  Slătioara, Stulpicani şi Câmpulung Moldovenesc a căzut grindină de mărimea unui ou de prepeliţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările