Suceava: Pierderile din reţeaua de apă, băgate în facturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii vor interveni azi pentru a repara avaria. Foto arhivă.
Muncitorii vor interveni azi pentru a repara avaria. Foto arhivă.

Botoşănenii trebuie să plătească în plus faţă de înregistrările de la apometre apa irosită în ţevile vechi şi sparte ale Apaserv. Pe luna noiembrie, locuitorii municipiului au avut de achitat suplimentar câte 10 lei la întreţinere.

Noul regulament de funcţionare al societăţi Nova Apaserv, aprobat de Consiliul Judeţean, prevede ca botoşănenii să plătească pierderile de apă de pe reţea sau furturile de apă ale vecinilor, chiar dacă au apometre în casă.

„De acum vor fi facturate şi  pierderile de la subsolurile blocurilor înregistrate de contorul de branşament. Dacă subsolul este curat, nimeni nu va plăti mai mult decât consumă. Dacă se sparge o conductă la subsol, vor trebui să repare singuri instalaţia în termen de 30 de zile şi să suporte pierderea de apă“, a declarat Albert Tănase, juristul SC Nova Apaserv.

Pierderi de 67% pe reţea

Pierderile tehnologice de pe reţeaua din oraş vor fi suportate de către societate. Reprezentanţii Apaserv recunosc că, din totalul apei furnizate, 67% se pierde pe reţea din cauza defecţiunilor.

Noile prevederi i-au enerbvat pe şefii asociaţiilor de proprietari. „ApaServ vrea să ne fure. Ideea e că fără să curgă o picătură din ţevile de la subsol, apar diferenţe mari între contorul de branşament şi contoarele individuale din casele oamenilor. În aceste condiţii nu semnăm niciun contract cu Nova Apaserv“, a spus Petrică Butnaru, preşedintele Asociaţiilor de Proprietari din Botoşani. Ultimele facturi emise de Nova Apaserv au generat numeroase nemulţumiri în rîndul consumatorilor, care s-au confruntat cu o creştere de 10 lei la facturarea apei reci.

„Suntem la mâna lor“

Oamenii refuză să plătească mai mult decât le arată apometrele de la baie şi bucătărie. „E o porcărie şi o hoţie pe faţă. Ei nu mai ştiu cum să-şi acopere pierderile pentru că zilnic le crapă câte o conductă. Ca să facă rost de bani, inventează câte o nouă regulă, fără să se ţină cont că lumea e tot mai săracă. Suntem la mâna lor pentru că dacă nu plătim, ne penalizează sau ne opresc apa“, a spus revoltat Alexandru Ştefănescu, căruia i s-au facturat cu doi metri cubi mai mult decât a consumat.

Reprezentanţii Apaserv susţin că înregistrează diferenţe de 30-40% dintre totalul indecşilor apometrelor şi cei ai contoarelor de bloc. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite