Suceava

articolul anterior articolul urmator

Suceava: Pompierii caută în continuare femeia care a dispărut în urmă cu două zile din cauza ploilor torenţiale (FOTO, UPDATE)

0
27 Jun 2010 13:31:05
Autor: adevarul

Echipele de intervenţie din cadrul ISU au reparat drumul care leagă Moisa de Suseni. Niciun sat nu mai este izolat la această oră. Femeia dispărută încă nu a fost găsită.

Update ora 18.00. Femeia dispărută nu a fost găsit nici până la această oră. Echipele de intervenţie o caută de azi dimineaţă. Şansele ca aceasta să fie găsită în viaţă sunt tot mai reduse.

Update ora 15.50. "Am reparat drumul care leagă Moisa de Suseni. Locuitorii din Boboceni nu mai sunt nici ei izolaţi. Se poate ajunge în sat ocolind 8 kilometri", a spus Ion Burlui, şeful ISU, aflat la faţa locului.

Femeia dispărută nu a fost încă găsită. 4 echipaje o caută, două pe râul Soloneţ şi două pe râul Suceava.

O femeie de 55 de ani, Domnica S., din Todireşti este dipărută de aseară, echipele de căutare fiind răspândite pe râul Soloneţ şi Suceava.

“Femeia a dispărut de aseară, dar familia ne-a anunţat azi dimineaţă. Din experienţa pe care o avem cu bărbatul înecat de la Vatra Moldoviţei, echipele de intervenţie o caută pe femei şi pe râul Soloneţ şi pe râul Suceava”, a explicat Ion Burlui, şeful ISU Suceava.


Zeci de militari din cadrul Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă sunt şi acum în satul Moisa, Bărăşti şi comuna Boroaia şi se luptă cu apele care vor să ia tot ce le iese în cale.

Pe drumul comunal Moişa spre Boboceni a fost distrus un pod şi au rămas izolate 25 de case, un canton silvic şi 80 de persoane, iar pe drumul comunal Moişa-Suseni s-a surpat pe o porţiune de cca 25-30 m şi au rămas izolate 230 de case, o şcoală cu clasele I-IV, un canton silvic şi 460 de persoane.


“Aici avem situaţia sub control, echipele de intervenţie lucrează acolo şi sperăm că într-o oră să refacem porţiunea de drum”, a explicat Ion Burlui.
Digul de pe albia pârâului Boroaia s-a erodat, fiind în pericol 30 de gospodării, încă de ieri.

“La faţa locului s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului, condusă de col. Burlui Ion, inspector şef, 18 militari de la Detaşamentul Fălticenişi Suceava, cu 4 autospeciale şi 4 motopompe pentru evacuarea apei, precum şi un echipaj format din 10 jandarmi.

În sprijin a venit şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Boroaia cu o autospecială. Totodată, în satul Bărăşti au fost afectate 7 gospodării, apa intrând în anexe, fântâni şi beciuri, existând pericolul de inundare a altor 30 de gospodării”, a explicat Ioana Istrati, purtător de cuvânt ISU Suceava.


În momentul de faţă în satul Moisa, 2 cătune, Boboceni şi Suseni sunt izolate, echipajele de pompieri lucrând în zonă.

Vom reveni cu amănunte.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările