Suceava

articolul anterior articolul urmator

Suceava: Premieră: primele contracte prin Planul Integrat de Dezvoltare au fost semnate la Suceava

0
21 May 2010 16:03:11
Autor: adevarul

Astăzi, 21 mai, secretarul de stat Răzvan Murgeanu a venit la Suceava şi a pus la punct proiectul de reabilitate şi pe cel de prevenire a criminalităţii.

14 străzi din municipiu şi Parcul Şipote vor fi reabilitate începând cu acest an, printr-un program de finanţare în care sunt puşi în joc 5 milioane de euro.

De asemenea, primarul Ion Lungu şi secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării şi Turismului au mai semnat astăzi un contract ce are ca scop prevenirea criminalităţii şi creşterea siguranţei pe străzi.

Acesta va costa 500.000 de euro şi va umple oraşul de 80 de echipamente de supraveghere care vor monitoriza orice acţiune antisocială.

Prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Suceava, se prevede finanţarea prin POR a cinci proiecte în valoare totală de 28,8 milioane de euro, din care 23,4 milioane de euro valoare eligibilă, cel mai important, în valoare de 9 milioane de euro, fiind de reabilitare a zonei centrale a municipiului şi crearea de parcaje subterane.

Prin acelaşi program va fi reabilitat iluminatul public pe artera principală a municipiului şi va fi construit un centru pentru susţinerea tradiţiilor bucovinene.

Suceava este primul judeţ unde Răzvan Murgeanu a semnat aceste proiecte prin Planul Integrat de Dezvoltare.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările