Suceava

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Zece persoane, înzăpezite pe un drum judeţean din Suceava, salvate cu şenilata de pompierii suceveni

0
2 Feb 2014 11:43:03
Autor: Dinu Zară
Pompierii suceveni au salvat zece persoane rămase înzăpezite pe un drum judeţean. FOTO: ISU Suceava
Pompierii suceveni au salvat zece persoane rămase înzăpezite pe un drum judeţean. FOTO: ISU Suceava

Nouă adulţi şi un copil au rămas blocaţi, sâmbătă noapte, în două autoturisme înzăpezite pe un drum judeţean din Suceava. Două utilaje plecate în salvarea celor zece persoane au rămas la rândul lor blocate în nămeţi. Toate persoanele au fost în cele din urmă recuperate cu o şenilată a ISU Suceava după o intervenţie dificilă care a durat mai bine de două ore.

Sâmbătă noapte, pompierii militari au fost anunţaţi, prin 112, că pe drumul judeţean 209, între localităţile Vereşti şi Fântânele, se află două autoturisme înzăpezite.

În ajutorul acestora au pornit două utilaje ale Primăriei comunei Fântânele însă, din cauza stratului gros de zăpadă, au rămas şi acestea blocate. În total, în cele două autoturisme se aflau zece persoane, dintre care nouă adulţi şi un copil.

Detaşamentul de pompieri Suceava a intervenit cu o autospecială care a tractat până la zona afectată vehiculul utilitar de teren. Şenilata a pornit în căutarea celor înzăpeziţi, salvatorii găsindu-i la aproximativ un kilometru de localitatea Fântânele.

Primii salvaţi au fost o femeie, în vârstă de 36 de ani, şi băieţelul de doi ani. După ce s-au asigurat că sunt în condiţii bune din punct de vedere medical, salvatorii i-au transportat chiar până la domiciliu, în localitatea Stamate, unde au ajuns în siguranţă.

Intervenţia a fost extrem de grea, echipajul pompierilor militari fiind expus în permanenţă la condiţii groaznice de viscol şi ger, mai bine de două ore cât timp s-au desfăşurat operaţiunile de salvare.

În ciuda tuturor dificultăţilor, toate persoanele aflate în blocajul zăpezilor au fost transportate, rând pe rând, la adăpost.

Tot sâmbătă noapte, pompierii au întâmpinat probleme deosebite în timpul unei intervenţii la un incendiu din comuna Todireşti.

Din cauză că drumul comunal pe care se deplasa nu a fost deszăpezit, o autospecială a pompierilor s-a răsturnat pe marginea drumului, iar o altă autospecială a rămas blocată în nămeţi. 

Alte ştiri din Suceava:

Furnizarea energiei electrice, afectată de viscol. 750 de locuinţe sunt nealimentate

Gerul a făcut deja patru victime la Suceava

Fostul şef al IGSU, generalul Ion Burlui, a revenit la conducerea ISU Suceava

EXCLUSIV VIDEO O noapte în tabăra revoluţionarilor din Cernăuţi. Ce vor, cu adevărat, românii şi ucrainenii

FOTO VIDEO Imagini dramatice în timpul revoluţiei din Cernăuţi. Lupte violente între protestatari şi Miliţie. Sediul administraţiei regionale, devastat

Doi liceeni revoluţionează sistemele de securitate. Invenţia de 800 de lei care a uimit specialiştii în domeniu

 

 

Foto

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările