Suceava: Zeci de trasee marcate spre Rarău şi Giumalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvamontiştii atrag atenţia sucevenilor care se încumetă să urce culmile muntoase să fie echipaţi corespunzător şi să ceară ajutor atunci când se află în situaţii-limită.

Pasionaţii de excursii cu cortul sau de aventuri au la dispoziţie în munţii Sucevei zeci de trasee marcate, cu grade de dificultate care variază semnificativ. Pentru masivul Rarău, cel mai accesibil drum pleacă din Câmpulung Moldovenesc şi trece prin Izvorul Alb.Durata este de patru ore.

Şase trasee spre Rarău

„Toate traseele sunt deschise, dar în cazul în care apar modificări ale vremii, temperaturile vor scădea drastic la înălţime“, a explicat Voicu Raia, şeful Salvamont Suceava. Turiştii au la dispoziţie, în total, şase variante de a ajunge sus, unde pot să admire Pietrele Doamnei.

„Eu am mers pe ruta Câmpulung Moldovenesc - pârâul Mesteacăn - Vârful Praşca - Obcina Flocească - Vârful Gura Plaiului - Munceii Rarăului până la Hotelul Alpin şi a durat cinci ore, dar mai este un drum interesant prin Moara Dracului şi Şaua Ciobanilor, care iese tot la Alpin“, a explicat Ilinca Pintilei, pasionată de drumeţii. Un alt traseu spre Rarău este prin Valea Seacă - Vârful Bodea - Poiana Sihăstriei, cu durata de patru ore.

Giumalăul, atractiv

Pentru munţii Rarău-Giumalău, Suhard şi Călimani sunt marcate patru trasee, toate cu plecare din Vatra Dornei. „Recomand celor care aleg trasee mai lungi să anunţe salvamontul înainte de plecare“, a adăugat şeful Salvamont. Acesta a mai explicat că în această perioadă se pot face şi escaladări şi căţărări, toate în funcţie de vreme.

Cei care adoră să campeze pot pleca din Vatra Dornei spre Muntele Runc, Poiana Şaunele, Vârful Iacob, muntele Tarniţa, Masivul Fărăoane spre Schitul Sfânta Cruce. Durata traseului este de nouă sau zece ore, iar în zona de creastă a masivului Suhard nu există cabane turistice. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite