Suceava

articolul anterior articolul urmator

Surpriza a doi români ajunşi în Austria cu băieţelul lor de doi ani, diagnosticat cu COVID-19 în ţară. „Acolo a ieşit negativ”

32
7 Aug 2020 21:41:08
Autor: Oana Şlemco
FOTO: Facebook/Ale Alexandrutza
FOTO: Facebook/Ale Alexandrutza

O familie care locuieşte în Austria a venit în România ca să-şi petreacă concediul. Soţii şi copilul lor s-au testat pentru COVID-19. Singurul depistat cu SARS- COV-2 a fost băieţelul. Chiar şi aşa, părinţii au decis să părăsească ţara. Când au ajuns în Austria, au repetat testul copilului, iar rezultatul a ieşit negativ.

Doi soţi care locuiesc în Austria, au decis să vină în România ca să-şi petreacă vacanţa împreună cu rudele, în ciuda pandemiei de COVID-19.

La final de concediu, înainte să se întoarcă acasă, şi-au făcut testele pentru depistarea SARS-COV-2, aşa cum cere legislaţia austriacă.

Probele au fost analizate în laboratorul Spitalului Municipal din Vatra Dornei, iar cei doi soţi au primit rezultatele pe 29 iulie.

 Analizele adulţilor au ieşit negative, în timp ce băieţelul a fost diagnosticat cu COVID-19. Părinţii au fost anunţaţi că micuţul trebuie internat obligatoriu în spital timp de 48 de ore.

 „Clar că nu am fost de acord cu aşa ceva, să duc copilul sănătos şi să-l iau cu o boală. Am luat copilul şi am venit în Austria, repetăm testul, aşteptăm cu sufletul la gură să vină rezultatul şi vine negativ”, a scris mama copilului, pe contul său de Facebook.

Ca să-şi susţină afirmaţiile, ea a publicat buletinul de analiză eliberat de Spitalul Vatra Dornei, în care scrie negru pe alb că copilul are COVID-19 şi în care se precizează că testul a fost făcut cu un aparat de tip Real Time PCR.

Totodată, femeia a publicat un mesajul pe care l-a primit prin SMS de la laboratorul din Austria prin care a fost înştiinţată că rezultatul este negativ.

 „PĂRINŢII mei si bunica rămaşi in România sunt sunaţi de la DSP si anunţaţi ca trebuie sa stea in carantină 14 zile se conformează şi ei si respectă legea ca doar e lege. Problema e ca chiar daca avem test negativ la copil ei raman mai departe in carantină ? intrebarea mea e?! S-a vindecat copilul în 2 zile cum mi s-a spus la telefon sau îs cei din România bătuţi in cap?”, a mai scris românca.

Ea  nu a precizat cum a reuşit să intre în Austria, având copilul diagnosticat cu COVID-19.

Pe de altă parte, reporterul „Adevărul” a luat legătura cu directorul spitalului din Vatra Dornei, Valentin Stan. Întrebat cum a fost posibil ca proba prelevată să iasă pozitivă în România şi negativă în Austria, managerul a explicat că spitalul face analize şi pentru un laborator din Bistriţa. „Cei din Bistriţa prelevează probele, noi le analizăm. Poate probele n-au fost prelevate corespunzător sau poate nu au fost depozitate cum trebuie”, a declarat Valentin Stan.

 Pe buletinul de analiză eliberat de spitalul din Vatra Dornei, imediat sub numele pacientului, în colţul din dreapta, scrie că punctul de colectare este neacreditat. Directorul spitalului susţine că precizarea a fost făcută pentru a arăta că laboratorul pentru COVID-19 nu are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Citeşte şi:

Topul judeţelor cu cel mai mare număr de noi infectări cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. Bucureştiul, pe primul loc

http://Ca la noi, la nimeni: România combate COVID-19 cu o măsură demontată şi de OMS

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

32 Comentarii

Mandrean Paul
7.08.2020, 21:56:13

Multi "angrosisti" se erijeaza in "reprezentanitii statului roman" Vedem noi peste 10 ore!

-5 (9 voturi)
kitty kat
7.08.2020, 22:32:21

Cate teste efectuate in RO au fost fåcute fårå erori? Efectiv se joacå cu viata oamenilor, te interneazå obligatoriu, desi esti sånåtos, ca så te infectezi in spital. Motto: hai så ne facem norma la bolnavi reali sau imaginari nu conteazå, sunt bani si interese in joc.

+3 (13 voturi)
Klaus Ciocannis
7.08.2020, 23:11:56

au fost testati la o clinica privata si neacreditata - scrie asta in articol tu vorbesti mult si prost, ca majoritatea romanasilor analfabeti

-5 (17 voturi)
Ţepeş
7.08.2020, 22:37:51

Deci, părinții trebuie băgați la penal. De ce nu au lăsat copilul în spital? Sigur se îmbolnăvea și atunci rezultatul testului ar fi fost corect. Oare câți oameni au fost internați cu forța, sănătoși, și au ieșit în doi saci negrii? În cazul de față, copilul, având doar un 1 și 5 luni, conform legii din Austria nu trebuie să prezinte la graniță test Covid. https://www.mae.ro/travel-conditions/3670 "Minorii până la vârsta de 6 ani împliniți sunt exceptați de la efectuarea testului biologic-molecular SARS-CoV-2." Așa au reușit părinții să intre cu copilul chiar dacă a fost declarat pozitiv.

-2 (10 voturi)
Andreas TSA
7.08.2020, 23:01:43

Mai are cineva incredere in autoritatile noastre?

+2 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (32)

Modifică Setările