Sute de elevi suceveni informaţi despre exploatările prin muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul General al Poliţiei Române prin Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane- Centrul Regional Suceava (ANITP) a lansat zilele trecute proiectul „Abordarea integrată pentru prevenirea exploatării prin muncă în ţările de origine şi destinaţie”, proiect finanţat de Comisia Europeană prin intermediul Programului General Prevention of and Fight against Crime.

În cadrul acestui proiect  670 de elevi şi 23 de cadre didactice din şcolile din localităţile Mălini şi Arbore au fost informaţi privind exploatările prin muncă. Obiectivul general al acţiunilor derulate constă în reducerea dimensiunilor traficului de persoane în vederea exploatării sexuale/exploatării prin muncă în ţările de origine, tranzit şi destinaţie prin creşterea nivelului de cunoaştere a populaţiei cu privire la fenomenul traficului de persoane.

De asemenea, un alt obiectiv al proiectului priveşte "îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie a actorilor sociali implicaţi in identificarea, referirea si asistenţa acordată victimelor traficului de persoane şi formarea reţelei de specialişti în problematica identificării şi referirii victimelor traficului de persoane, precum şi creşterea gradului de conştientizare a publicului larg, în special a elevilor şi a factorilor decizionali locali cu privire la riscurile asociate traficului de persoane", au explicat reprezentanţii ANITP - Centrul Regional Suceava.

Inspectoratul General al Poliţiei Române prin Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane- Centrul Regional Suceava (ANITP), împreună cu partenerii săi locali implicaţi în proiectele derulate, urmăresc identificarea celor mai eficiente soluţii în abordarea fenomenului traficului de persoane, cu accent pe exploatarea sexuală şi exploatare prin muncă, din perspectiva îmbunătăţirii sistemului de identificare, referire şi asistenţă a victimelor, cât şi din perspectiva informării publicului larg şi factorilor de decizie implicaţi. Î

În acţiunile de prevenire derulate au participat şi reprezentanţii Prefecturii Suceava, Poliţia Municipiului Fălticeni- Biroul de ordine Publică pentru mediul rural, reprezentat de către agentul lef principal Axinte Eugen şi Organizaţia Salvaţi Copiii- Filiala Suceava. Tinerii suceveni care au trecut sau trec prin astfel de experienţe pot cere ajutorul la numărul  de telefon 0.800.800.678.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite