Suceava

articolul anterior articolul urmator

Trandafir, băiatul din Suceava care şi-a învăţat mama să scrie, a terminat clasa I cu rezultate excepţionale

2
26 Jun 2021 04:07:28
Autor: Oana Şlemco
Trandafir împreună cu învăţătoarea Nicoleta Bogoş FOTO: Facebook/Nicoleta Bogoş
Trandafir împreună cu învăţătoarea Nicoleta Bogoş FOTO: Facebook/Nicoleta Bogoş

Nicoleta Bogoş, învăţătoarea lui Trandafir, a anunţat că elevul care şi-a învăţat mama să-şi scrie numele, a terminat clasa I, a făcut faţă provocărilor pandemiei şi a avut rezultate excepţionale la învăţătură.

Învăţătoarea Nicoleta Bogoş a scris pe contul său de Facebook că micul ei elev Trandafir citeşte frumos şi scrie cu grijă şi bucurie.

„Trandafir termină clasa I, într-un an şcolar greu, în care elevii de clasa I au învăţat să scrie de mână online, cu rezultate foarte bune. Mi-ar plăcea să-l auziţi citind şi cât de frumos povesteşte, să-l vedeţi cu câtă bucurie şi grijă scrie. 

Şi ce frumos îi este scrisul, ca sufletul lui. 

Ochişorii îi sclipesc de fiecare dată când ia cartea în mână, când răspunde la lecţii sau participă la orice altă activitate. 

Le spune colegilor <fraţi> şi îi iubeşte nespus, recunoscător pentru grija fiecăruia şi a tuturor la un loc de a nu se simţi cu nimic diferit, de a le fi coleg şi prieten de şcoală, de joacă, de copilărie fericită”, a transmis învăţătoarea.

Trandafir care provine dintr-o familie cu posibilităţi financiare reduse nu a lipsit nicio oră de la şcoala fizică sau online. 

A muncit mult şi a terminat clasa I cu rezultate excepţionale, după spusele învăţătoarei sale.

Nicoleta Bogoş l-a luat acasă în lunile în care i-a fost greu cu şcoala online. „Şi dragul meu Trandafir a devenit, la rându-i, învăţător pentru fraţii săi, fie ei mai mici sau mai mari. Îl cunoaşteţi mulţi dintre dumneavoastră pentru că, într-un fel sau altul, începând cu colegii de clasă şi părinţii acestora, oameni frumoşi din toate colţurile ţării şi nu numai, l-aţi ajutat să răzbată, să se simtă iubit şi apreciat, să aibă un loc al său în care să crească frumos şi cu folos, să se simtă util şi apreciat, să-şi dorească să fie bun”, a mai scris învăţătoarea. 

Nicoleta Bogoş l-a adus în antenţia opiniei publice pe Trandafir, un băieţel de etnie romă din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava. Primul lucru pe care l-a făcut micuţul, după ce a învăţat alfabetul, a fost să îşi înveţe mama să îşi scrie numele. Anterior, femeie se semna cu degetul. 

Vă mai recomandăm şi:

 

Prognoza meteo: Vremea extremă care a făcut prăpăd în Europa vine spre România. Avertismentul meteorologilor

Tornadă fără precedent în Cehia: mai multe localităţi au fost răvăşite, iar numărul răniţilor a sărit de 100 de persoane VIDEO

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

glory14 glory88
26.06.2021, 04:49:09

cu un ghiocel nu se face primavara.

-4 (4 voturi)
IonIon Codreanu
26.06.2021, 09:12:10

Nu, dar drumul cel mai lung începe cu primul pas! Apoi, nu poate veni primăvara fără ghiocei... Felicitări învățătoarei, un om dedicat acestei grele meserii: să ajute oamenii să crească frumos!

-3 (3 voturi)
Modifică Setările