Suceava

articolul anterior articolul urmator

Un drum modernizat pentru prima dată în existenţa lui a fost inaugurat gata distrus. Ce spun autorităţile

2
14 Jul 2020 11:48:32
Autor: Oana Şlemco
FOTO:ziardesuceava.ro
FOTO:ziardesuceava.ro

Drumul comunal care face legătura între localităţile Neagra Şarului şi Gura Haitii, din comuna Şaru Dornei a judeţului Suceava, a fost betonat în urmă cu o lună. Un şofer neatent a intrat cu un utilaj în betonul proaspăt turnat şi a lăsat urme adânci. Deşi problema n-a fost remediată, drumul a fost dat în folosinţă.

Poliţiştii n-au reuşit până acum să-l identifice pe şoferul care a distrus drumul comunal din Şaru Dornei, imediat după turnarea betonului. 

Incidentul s-a produs în urmă cu o lună şi a fost cu atât mai grav cu cât artera de legătură între Neagra Şarului şi Gura Haiti, o superbă zonă montană a Bucovinei, nu mai văzuse anterior nici asfalt, nici beton. Practic este vorba despre un drum din partea rurală a judeţului Suceava modernizat pentru prima dată în istorie.

Ei bine, pentru că atunci când s-au produs pagubele artera era în grija constructorului, firma trebuia să facă reparaţiile şi apoi să-şi recupereze banii de la şoferul neatent.

Recuperarea banilor se putea face în instanţă dacă poliţiştii reuşeau să-l identifice pe făptaş şi dacă firma constructoare putea să-i convingă pe judecători că a semnalaziat lucrarea în aşa fel încât să-i avertizeze din timp pe şoferi că accesul este interzis. 

La o lună de la producerea incidentului, drumul a fost dat în folosinţă fără se fie reaparat în prealabil şi fără să se facă recepţia finală. Urmele adânci făcute de roţile utilajului s-au uscat.

Primarul comunei Şaru Dornei, Cătălin Iordache, susţine că artera arată mai bine acum decât înainte de modernizare. „Lucrarea este neterminată şi la un moment dat când vom recepţiona această lucrare va fi ok. Cum era înainte şi  cum e acum? Îi mai bine ca-nainte. În realizarea drumului, în timpul în care s-a pus betonul, a fost cineva care a rămas necunoscut şi care a trecut cu un utilaj pe acolo prin zona respectivă şi a stricat drumul. Constructorul este cel care va face drumul. Până la sfârşitul anului sperăm că se va face drumul”, a spus alesul local, potrivit ziardesuceava.ro.

Fotografia a fost făcută imediat după ce şoferul neatent a intrat cu utilajul în betonul proaspăt turnat. FOTO: Oana Şlemco

Artera a fost modernizată prin PNDL.

Citeşte:

Sex şi şpagă la Permise Auto. Poliţist condamnat pentru folosirea funcţiei în scop sexual, prins din nou în fapt

Raed Arafat, ameninţat cu moartea pe Facebook de un conspiraţionist: O să fiu EU acela care o să vă îngroape alături de un porc într-un mormânt de Piatră! 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

The Fog
14.07.2020, 13:04:59

In caz ca va intrebati unde se duc smecherii care se lauda ca pleaca in concediu in Haiti.

Alex Bun
14.07.2020, 14:23:31

Neagra Șarului și Gura Hatii sunt în Moldova, nu Bucovina. De genul ăsta de prostie și necunoaștere a profitat Stalin și a anexat Herța în 1940, deși el ceruse doar nordul Bucovinei și Basarabia. Trebuie făcut ceva pentru o reorganizare administrativă a României și revenirea la granițele istorice. Să se facă un județ Bucovina care să corespundă exact cu Bucovina de Sud, pentru că ce e acum e o insultă la adresa Moldovei și așa ciopârțită grav.

-1 (1 vot)