Suceava

articolul anterior articolul urmator

Un pod s-a rupt sub un camion. Vehiculul de mare tonaj s-a prăbuşit în apă

4
9 Oct 2019 19:41:08
Autor: Corespondenţi „Adevărul”
Camionul prăbuşit de pe pod FOTO Monitorul de Suceava
Camionul prăbuşit de pe pod FOTO Monitorul de Suceava

Un accident grav a avut loc într-o localitate din judeţul Suceava. Un pod s-a rupt sub greutatea camionului care îl traversa, iar vehiculul s-a prăbuşit într-un pârâu.

Accidentul a avut loc marţi, 8 octombrie, în satul Găineşti, din comuna suceveană Slatina. Şoferul ar fi traversat podul, potrivit martorilor, fără să asculte sfaturile localnicilor, care l-au avertizat că structura de rezistenţă este şubredă.

Şoferul a acuzat dureri mari la umărul stâng şi a fost transportat la spital, fiind suspect de fractură. Podul asigura legătura între sat şi trei-patru case izolate, iar şoferul de 27 de ani urma să facă mai multe drumuri, cu maşina încărcată la maximum cu materiale de construcţii. În momentul în care s-a prăbuşit, camionul avea o greutate aproximată la 25-30 de tone.

Primarul localităţii susţine că exista un indicator prin care şoferii erau avertizaţi că maşinile de mare tonaj nu trebuie să intre pe pod.

„Cred că era destul de clar pentru orice şofer că nu are ce căuta cu o asemenea maşină peste un pod de mici dimensiuni, vechi, care asigura accesul la patru locuinţe doar în anumite condiţii şi bineînţeles cu un tonaj mic”, a declarat Vasile Vlăduţ Gherman, primarul comunei Slatina.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

m lupascu
9.10.2019, 21:59:04

- 21 de ani de guvernare criminala pro esedalde

0 (2 voturi)
Bibi Loi
9.10.2019, 23:00:01

Daca a depasit tonajul maxim semnalizat, soferul a facut-o pe riscul lui. A riscat si a pierdut.

+1 (1 vot)
Smeritu Pahomie
10.10.2019, 01:43:35

Coeficientul de Rezistenta este K = 1,5 Dar daca magaoaia era de 2-3 ori mai grea....rezulta ca soferul e un bou.....si trebuie sa plateasca reparatia podului.

Christian WEBER
10.10.2019, 09:40:10

si asta se va intempla in sat PODU DAMBOVICEI, Arges unde podul este limitat la 16.5 tone si trece de ani de zile pest 300 de camione se ata de autobuse fiecare zi si Plitia rutiere nu il pasa deloc. Tarieste ROMANIA !!!