Un proiect de promovare a produselor tradiţionale din Bucovina a dat chix înainte de a începe, după ce un angajat a furat banii din casieria asociaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de 46 de producători locali din judeţul Suceava s-au unit în asociaţia „Produs în Bucovina”, care urma să promoveze produsele tradiţionale din această zonă prin înfiinţarea unor magazine de profil în oraşele mari din România. Acest proiect va muri înainte de a lua viaţă, după ce persoana avizată să deschidă magazine în oraşe din întreaga ţară ar fi furat din caseria asociaţiei suma de circa 230.000 de lei.

Pe rolul Tribunalului Suceava se judecă un dosar ce îl vizează pe inculpatul C. G. C., care a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava sub aspectul comiterii infracţiunii de delapidare. Acesta este acuzat că ar fi comis o pagubă însemnată Asociaţiei „Produs în Bucovina” formată din peste 40 de producători din judeţul Suceava.

Această asociaţie s-a înfiinţat în urmă cu câţiva ani de zile din dorinţa de a promova produsele din Bucovina. Una dintre iniţiative prevedea deschiderea mai multor magazine „Produs în Bucovina” în cele mai importante oraşe din România. De acest lucru trebuia să se ocupe inculpatul C. G. C., care trebuia să realizeze un lanţ de magazine cu produse din Bucovina în întreaga ţară.

„Nu ştiam cine este, eram plecat din ţară când am fost sunat de colegii mei să-mi spună că a fost găsită persoana cea mai potrivită pentru această activitate şi m-am bizuit pe ochiul lor format”, a povestit Alexandru Şcheul, patronul firmei Killer, o societate cunoscută în industria cărnii.

În primă fază, C. G. C. trebuia să deschidă un magazin „Produs în Bucovina” la Iaşi. Acesta nu a înfiinţat nici măcar un butic, însă a sustras din casieria asociaţiei undeva la 230.000 de lei. Patronii din Asociaţia „Produs în Bucovina” au descoperit în urma unei verificări contabile faptul că inculpatul ar fi cheltuit sume foarte bani, ce nu aveau niciun fel de acoperire, iar magazinul ce trebuia să fie deschis la Iaşi nici nu apărea pe nicăieri nici măcar ca proiect.

Membrii asociaţiei au depus plângeri penale la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, iar procurorii suceveni l-au trimis în judecată pe C. G. C. pentru comiterea infracţiunii de delapidare. Procesul urmează să înceapă în primăvara acestui an, după ce luni bune de zile s-a aflat în camera preliminară a Judecătoriei din Suceava, dosarul fiind ulterior transferat la Tribunalul Suceava.

Am încercat să obţinem un punct de vedere din partea lui C. G. C., însă fără succes.

Alte ştiri pe această temă:

Reţinut de poliţişti pentru infracţiuni economice, după ce şi-a însuşit din gestiune bunuri de 250.000 de lei

Percheziţii în 7 judeţe la suspecţi de furt, delapidare şi contrabandă. Ce a găsit Poliţia la descinderi

„Ţeparul“ de profesie Tition Ovidiu, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare de Curtea de Apel Alba Iulia

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite